Ma 2024 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.

Főételek

456fb27ae5d7c8863eddab5a08756f4e.jpg
Flag
2015.08.09
Noha a grillre rakjuk a húst a szmókerben, mégsem nevezhetjük grillezésnek a barbecue-t, mert az más sütési eljárást jelent – mondja Adorjányi Máriusz, a nyarspolgar-bbq.blog.hu szerzője.
4305
722734b0af19e24b0a4d8a0981383fdf.jpg
Flag
2012.07.07
A magyarság nemzetben gondolkodó és érző része Trianon után generációkon keresztül gyászol. Igaz, a határok többnyire megszűntek, de a magyar nép sorsa, jövője, különösen az elcsatolt területeken...
3995
5e40cf42b35c938e972cc236d993ae90.jpg
Flag
2012.06.23
Legfinomabb hagyományos ételeink egyike. Én a magam részéről annyira szeretem, hogy két hétvégével ezelőtt, mikor az illusztrált adag készült, körülbelül a harmadát meg is ettem. Darabonként, két-...
4982
64ed9cef40c37ea8ea47eabb02d8d169.jpg
Flag
2012.04.19
Ha sikerül, és miért ne sikerülne, évekig ható élményben lesz részünk! Nobu mester nem snóblin nyerte a világhírt. Ez a kompozíció a grillezett halnak és a savanykás-édeskés köreteknek olyan...
4325
cf8405da7050b6bbcb0071749f066395.jpg
Flag
2012.04.12
A húst "összehajtjuk", és a két hússzelet széleit pite módjára összenyomkodjuk, hogy tartson az olajban. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, így összetapadnak a szeletek. Végül panírozzuk,...
5389
9e87cad7463f4053b55f4277a426e67a.jpg
Flag
2012.03.01
Most elősütjük a húst. Ha egyben van a darab, akkor ehhez elég egy nagy serpenyő, némi zsiradék, meg egy nagy csipesz. Ha visszahajtottuk volt a hús vékonyabb végét, akkor kötözzük át spárgával, vagy...
8223
hirdetés
 
cffd934a718c4a39f85c3979d078cd9d.jpg
Flag
2012.02.06
Abból indultam ki, hogy a fokhagymát valahogy egyben ehetővé kell tenni, ne nyersen ropogtassuk, mint a kecskék. Az ízének viszont mindenféle éles felhangoktól mentesen kell kijönnie, nem túl durván...
4728
f1a4884669b3a728e5ae566f25fbc946.jpg
Flag
2012.02.02
Mint hagyományos, a közös tudatban mélyen gyökerező ételeknél általában, a csirkepaprikásnál sem úgy járunk el, ha domborítani akarunk, hogy változtatunk a fűszerezésen, vagy az elkészítés módján:...
6327
83390250c50f436c7015aa5e4f71e407.jpg
Flag
2012.01.27
Pepecselős munka, de egyszerűek a hozzávalók; ízes és jól eláll; nagyobb mennyiséget is lehet egyszerre készíteni. Egy pszeudonépi étel, a pásztortarhonya, 19. századi recept alapján. Érdemes...
5748
b02efd17171d41236bee29c649564a45.jpg
Flag
2011.11.23
A körte és a camembert sajt legyőzhetetlen, örök páros! Ízeik lágyan egymásba olvadnak, s jól kiegészítik a viszonylag semleges ízű sült húst.
4127
ed71d13d1991cf15851e08e639d5c153.jpg
Flag
2011.08.30
Vagy magyarra fordítva: Roston sült húskolbászkák (lásd: Kövi Pál, Erdélyi lakoma, Kriterion Könyvkiadó, Bukarest, p. 166). Tipikus román étel, melynek elkészítése zónáról zónára más. Tehát itt is...
8164
9b14ca9c3f5ed871b9ae009e5f107594.jpg
Flag
2011.08.10
A pácolt húsoknak az íze teljesen megváltozik a páclétől. A sör azon kívül, hogy az ízét adja, a húst is puhítja. Fontos viszont, hogy a pácolásnál nem adunk hozzá sót, mert az a húst kiszárítja.
4832
bb0e194bbe7a488324088b1d7fdd2482.jpg
Flag
2011.08.08
Friss zöldfűszereket: bazsalikomot, metélőhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát apróra vágunk. Ezt egy pici kis sóval, joghurttal és olívaolajjal kikeverjük, és ebben érleljük a csirkemell...
4676
eef5b92c81c2fb3e35d3c43b73778cf3.jpg
Flag
2011.05.26
Villámgyors és laktató ebédet tálalhatunk a család elé ezzel az egyszerű és nagyszerű fogással. Használjunk bátran boltban kapható, jó minőségű gnocchit! Az olaszok a sugot (szabad fordításban szószt...
5083
821c55be769c9ddc1e26fd5809c96c88.jpg
Flag
2011.05.18
Tipikusan az az étel, ami frissen, azonnal fogyasztandó. Egy percig se habozzunk tehát!
6892
f677f91f8496f73d4fbcb5d4809000b7.jpg
Flag
2011.05.03
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, és olyan elképesztően izgalmas, különleges ízű fogása, ami a húsvéti trakta után sem terhelő a gyomor számára. Mondjuk egy színpompás, üde zöldsalátával!
4642
4454dd780edb3ae51cc6cd52b6eb6798.jpg
Flag
2011.05.01
Tormaeltakarítás a cél, és gombhoz a kabát alapon receptet kerestem. Kifejezetten a húsvéti maradékok átalakításához, elrejtéséhez ajánlott, ráadásul egy gyors hétköznapi fogás! Egyszerű és nagyon...
5812
a408362079bc9a6692b655d986f75476.jpg
Flag
2011.04.27
Egészen újszerű felfogása a húsvéti sonkának, illetve a maradék húsvéti sonka elálcázásának!Ha a vendégségben is ezzel kínált bennünket mindenki, sőt ha mi is ezzel vártuk a locsolókat, akkor...
4954

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Sport (729) Jobbegyenes (2850) Mondom a magamét (7857) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Mozaik (83) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Életmód (1) Kultúra (9) Nézőpont (1) Gazdaság (716) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Heti lámpás (327) Gasztronómia (539) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>