Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
Megjött a parancs: Jakab is megy a levesbe

Megjött a parancs: Jakab is megy a levesbe

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Egymást falják fel.

A Gyurcsány–Dobrev duó és a Demokratikus Koalíció szócsöveként működő ]]>Nyugati Fény]]> nevű portál bemutatta az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatási adatait arról, hogy jelenleg hogy áll a miniszterelnök-jelöltségért folytatott baloldali roncsderbi.

Mint írták, az IDEA Intézet először vizsgálta az előválasztás során potenciálisan induló miniszterelnök-jelöltek támogatottságát a részvételüket biztosan ígérő ellenzéki szavazók körében. Hozzátették, hogy mivel még bő fél év van a tervezett előválasztásig, ezek az adatok nagyszerű kiindulópontként szolgálnak a későbbi mérésekhez.

De nézzük, milyen eredményt mutatott ki a Böcskei Balázs vezette független-objektív közvélemény-kutató.

A friss felmérés természetesen kihozta, hogy nem más, mint Dobrev Klára a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt.

Az öt potens jelölt közül Dobrev Klára 28, Jakab Péter 27, Karácsony Gergely 22, Márki-Zay Péter 9, Fekete-Győr András 7 százalékot kapna.

Lám-lám, nincs új a nap alatt. Gyurcsány féltő, óvó keze ide is elért. Elkezdődött a finom nyomásgyakorlás azokon az ellenzéki szavazókon, akik részt kívánnak venni a majdani előválasztáson. Megjött az iránymutatás: Dobrev Klára a legnépszerűbb, pedig még milyen messze vagyunk a tényleges voksolástól! Az eredményeket vizsgálva még a laikus szemlélőknek is feltűnik három dolog, Jakab szükségszerű lemorzsolódásán túl.

Az egyik az az, hogy egyelőre Karácsony Gergely nem jelentette be, hogy egyáltalán szándékozik-e indulni a megmérettetésen, bár való igaz, hogy lebegteti a témát, de döntés még nem született ez ügyben.

A másik Fekete-Győr András meglehetősen alacsony százaléka (8%) . A Momentum miniszterelnök-jelöltjét az IDEA Intézet szerint kevesebben látnák szívesen a miniszterelnöki pozícióban, mint ahányan magára a Momentumra szavaznának, ugyanis szintén ezen intézet kutatása szerint a lila logós párt támogatottsága tíz százalék a biztos szavazó pártválasztók körében.

A harmadik pedig Márki-Zay Péter szerepe, hiszen ő nemrég az ATV-ben olyan ]]>kijelentést tett]]>, hogy ha Dobrev nyer az előválasztáson, Orbán marad a miniszterelnök. Ezután nem meglepő, hogy a támogatottsága messze elmarad az élmezőnyétől (9%). Ne szólj, szám, nem fáj fejem…

Tehát Fekete-Győr András kipipálva, hiszen alig van támogatottsága, Karácsony Gergely vacillál, de amúgy is ő a főpolgármester, Márki-Zay összevissza beszél, Jakab Péter meg nem komoly tényező, hiszen már ennyivel az előválasztás előtt is hátrányban van. Így hát magától értetődik, hogy ki a jó választás: Dobrev Klára. Hát nem pofonegyszerű a képlet?

Mindent összevetve tisztán látszik, hogy Gyurcsány Ferenc az, aki a kezében tartja a baloldali ellenzék szivárványszínű kártyáit. Ez volt mindig is a célja, mert így csak rajta múlik, mikor kit pöccint ki vagy éppen kit hoz helyzetbe. Természetesen annak függvényében, hogy az érdekei éppen mit kívánnak.
Minden más szereplő csak statiszta és biodíszlet az ördögi színjátékában.

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Mozaik (83) Autómánia (61) Politika (1582) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7652) Sport (729) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Heti lámpás (319) Belföld (11) Egészség (50) Életmód (1) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2813) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>