Ma 2024 december 13. Luca, Otília napja van. Holnap Szilárda napja lesz.
bb0e194bbe7a488324088b1d7fdd2482.jpg

Grillezzünk! - Zöldfűszeres joghurtban érlelt csirkemell, vajas újburgonyával

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Friss zöldfűszereket: bazsalikomot, metélőhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot és majoránnát apróra vágunk. Ezt egy pici kis sóval, joghurttal és olívaolajjal kikeverjük, és ebben érleljük a csirkemell szeleteket.

Nem kell sok idő neki, elég 2-3 óra, ez idő alatt a joghurt savtartalma megteszi a dolgát, és a hús rost szerkezetét meggyengíti. Közben elkészítjük a köretet: a megtisztított újburgonyát cikkekre vágjuk, és lobogó, forró sós vízben 4-5 percet főzzük. Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat és vajat hevítek, ebben lepirítjuk a lecsepegtetett burgonyát, majd a végén bőségesen megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.

A grill rácsot (vagy serpenyőt) vékonyan megolajozzuk, és közepes lángon, keveset forgatva megsütjük a húst. Azt hogy meddig kell sütni, sok minden befolyásolja, a hús vastagsága, hőfoka és a sütő hőmérséklete is. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, az első szeletet inkább vágjuk félbe, és nézzük meg, hogy jól megsült. Arra vigyázzunk, hogy a csirkehús könnyen kiszárad, ha sokáig sütjük. A vajas petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Szerző: 5PL

További információk és receptek:

]]>www.maxkonyhaja.blogspot.com]]>

]]>www.thechefviki.blogspot.com]]>

]]>www.garffyka.blogspot.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Életmód (1) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (8016) Gazdaság (722) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (543) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (340) Történelem (18) Politika (1582) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Egészség (50) Belföld (11) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Flag gondolja (38) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2896) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>