Ma 2019 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
4454dd780edb3ae51cc6cd52b6eb6798.jpg

Húsvét után: Tormakrémes-sonkás penne

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tormaeltakarítás a cél, és gombhoz a kabát alapon receptet kerestem. Kifejezetten a húsvéti maradékok átalakításához, elrejtéséhez ajánlott, ráadásul egy gyors hétköznapi fogás! Egyszerű és nagyon finom! 

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 30 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 3 ek. (almás vagy tejszínes) torma
  • 2 ek. liszt
  • 3-4 dl tej
  • 5-6 keményre főtt tojás
  • só, bors
  • tetejére reszelt sajt
 
 
A pennét lobogó sós vízben al dente minőségűre főzzük, leszűrjük és melegen tartjuk.
 
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
 
A sonkát pici kockákra vágjuk vagy rusztikusra daráljuk késes betétű robotgéppel.
 
Kevés olajon megpirítjuk a 2 ek. lisztet, s folyamatosan kevergetve hozzáöntünk 3-4 dl tejet, alaposan kiforraljuk - besamelt készítünk. Ez az, amit sosem mérek, csak úgy kb. szemre, inkább hígabb legyen, mint sűrű!
 
A besamelhez keverjük a sonkakockákat és a tormát, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
 
Tűzálló tálba simítjuk a sonkás-tormás-besameles tésztát, kirakjuk a felkarikázott tojásokkal, s beborítjuk a tészta másik felével. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, s forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (474) Tv fotel (65) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Egészség (50) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Gazdaság (633) Politika (1571) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1440) Kultúra (4) Mondom a magamét (4140) Tereb (138) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (220) Történelem (13) Belföld (5) Mozi világ (440) Mozaik (42) Jobbegyenes (1647) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>