Ma 2020 október 25. Blanka, Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.
d45f9269de106b19f645cd28993c1cf4.jpg

Húsvét után_Sonkás-tormás csigák

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sonkamaradék felhasználása :-) Foszlós kalácstészta, diszkréten a torma ízével, kiegészítve a sonka sós-füstös zamatával. Ideális italkorcsolya baráti beszélgetésekhez :-) 

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 tk. cukor
  • 2 mk. só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2-3 ek. (tejszínes) torma
  • 15-20 dkg füstölt sonka

A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk, kelesztjük.

A sonkát apró kockákra vágjuk, vagy késes betétűvel ledaráljuk.

Ha megkelt a tészta, lisztezett munkalapon hosszú, keskeny téglalappá nyújtjuk. Olyan 20x40-50 cm nagyságúra. Megkenjük a tormával, meghintjük a sonkával.

Hosszában kettévágjuk, és a két tésztacsíkot külön-külön beigliszerűen feltekerjük, majd éles késsel 1 cm vastagságú csigákra vágjuk.

Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, 15-20 percig kelni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aljában egy kis lábaska vízzel.

A csigák tetejét megkenjük a kimaradt tojásfehérjével, ha kedvünk tartja, meghintjük sajttal, szezámmal, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1571) Mozaik (83) Vetítő (37) Életmód (1) Tv fotel (65) Autómánia (61) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Mozi világ (440) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (171) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (33) Nagyvilág (1452) Irodalmi kávéház (491) Gasztronómia (539) Gazdaság (653) Szépségápolás (15) Tereb (140) Heti lámpás (244) Mondom a magamét (4873) Belföld (5) Jobbegyenes (1875)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>