www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > Húsvét után: Tormakrémes-sonkás penne

4454dd780edb3ae51cc6cd52b6eb6798.jpg

Húsvét után: Tormakrémes-sonkás penne

2011 május 01. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Tormaeltakarítás a cél, és gombhoz a kabát alapon receptet kerestem. Kifejezetten a húsvéti maradékok átalakításához, elrejtéséhez ajánlott, ráadásul egy gyors hétköznapi fogás! Egyszerű és nagyon finom! 

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 30 dkg füstölt sonka vagy tarja
  • 3 ek. (almás vagy tejszínes) torma
  • 2 ek. liszt
  • 3-4 dl tej
  • 5-6 keményre főtt tojás
  • só, bors
  • tetejére reszelt sajt
 
 
A pennét lobogó sós vízben al dente minőségűre főzzük, leszűrjük és melegen tartjuk.
 
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk.
 
A sonkát pici kockákra vágjuk vagy rusztikusra daráljuk késes betétű robotgéppel.
 
Kevés olajon megpirítjuk a 2 ek. lisztet, s folyamatosan kevergetve hozzáöntünk 3-4 dl tejet, alaposan kiforraljuk - besamelt készítünk. Ez az, amit sosem mérek, csak úgy kb. szemre, inkább hígabb legyen, mint sűrű!
 
A besamelhez keverjük a sonkakockákat és a tormát, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával.
 
Tűzálló tálba simítjuk a sonkás-tormás-besameles tésztát, kirakjuk a felkarikázott tojásokkal, s beborítjuk a tészta másik felével. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, s forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]> 
]]>http://thechefviki.blogspot.com/]]> 
]]>http://garffyka.blogspot.com/]]>
 
 
Magyar Menedék

Ajánló