- 0
Íme egy igazi finomság, az édességek kedvelőinek. Házi receptúra alapján!
Hozzávalók:
1/2 csomag babapiskóta kb. 20 dkg
2-3 fürt csemegeszőlő
1 l tej
2 csomag jó minőségű vanília puding vagy
házi vaníliakrém: 4 tojás sárgája, 15 dkg cukorral és kb. 6-7 dl tejjel összefőzve
a piskóta áztatásához pár evőkanálnyi langyos cukros tej.
Elkészítem a pudingot/krémet. A piskótákat pár pillanatra beáztatom a cukros tejbe, és egy nagy tálban szépen lerakom. A szőlőt alaposan megmosom, leszemezem, és azt szépen elosztom a piskótán, de úgy hogy legyen köztük hely a krémnek. Feltöltöm krémmel, majd lezárom piskótával, és azt is leöntöm krémmel.
Fontos hogy a piskóta mindenhol legyen bevonva krémmel, mert ha kilóg, akkor megszárad.
Itt is az a helyzet, mint a tiramisunál, hogy nem kell egy kemény kockát kapnunk tálaláskor, hanem egy krémes desszert, ami nyugodtan szétdőlhet-folyhat a tányéron.
Jó étvágyat hozzá!
Előző cikkMax konyhája - Sajtos tészta egybesütve