Ma 2025 március 22. Beáta, Izolda napja van. Holnap Emőke napja lesz.
be7b16f1f8f2b7e3f328bf35de5cec65.jpg

Gasztobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig VII. Provence-i camembert

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók: 

3  csomag camembert,
 
2-2  friss ág rozmaring, kakukkfű,  zsályalevél,  babérlevél, 
 
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
 
1 tk  fehér bors

Hidegen sajtolt olíva olaj  a felöntéshez
 

Sajtok fehér kérgét levágni és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.
     
Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.
 
A sajtok levágott kérgéből készíthetünk mártást, vagy vajjal és egy kis tejföllel habosra keverve, finom szendvics krémet.
 
MJ és Max
 
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Flag gondolja (38) Heti lámpás (363) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (543) Jobbegyenes (2949) Vetítő (30) Gazdaság (732) Tereb (146) Életmód (1) Belföld (11) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Történelem (19) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (8226) Mozi világ (440) Politika (1582) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>