www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > Gasztobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig VII. Provence-i camembert

be7b16f1f8f2b7e3f328bf35de5cec65.jpg

Gasztobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig VII. Provence-i camembert

2009 november 28. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Hozzávalók: 

3  csomag camembert,
 
2-2  friss ág rozmaring, kakukkfű,  zsályalevél,  babérlevél, 
 
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
 
1 tk  fehér bors

Hidegen sajtolt olíva olaj  a felöntéshez
 

Sajtok fehér kérgét levágni és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.
     
Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.
 
A sajtok levágott kérgéből készíthetünk mártást, vagy vajjal és egy kis tejföllel habosra keverve, finom szendvics krémet.
 
MJ és Max
 
]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com]]>
 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
Magyar Menedék

Ajánló