Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
319b5e01b2da5dbf2e9782209ac7ecc5.jpg

Főszerepben a spenót: Firenzei rakott palacsinta

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A palacsinta jó. A rakott palacsinta még jobb! Az üde zöld spenót rétegezve sós palacsintával és sonkával pedig egyenesen főnyeremény Érdemes esélyt adni neki!

Hozzávalók:

A palacsintához - kb. 12 db:

  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 3,5 dl szóda/ásványvíz
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. olaj
A töltelékhez:
  • 1 cs. fagyasztott spenót/vagy friss levelek!
  • 1-2 ek. liszt/ételkeményítő
  • 20-25 dkg sonka
  • só, bors, szerecsendió
  • 1 nagy pohár tejföl
 
 
A palacsintatésztát bekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd szép sorjában kisütjük őket.

A spenótot kiolvasztjuk, gyenge tűzön felforrósítjuk, meghintjük liszttel/keményítővel, kiforraljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Fokhagymát a sonka miatt nem tettem bele, nekem valahogy nem passzol hozzá.

A sonkát ledaráljuk vagy felaprózzuk.

Összeállítjuk a tornyot: egy palacsinta, rá spenótkrém, palacsinta, darált sonka, palacsinta, spenótkrém... Míg tart a hozzávalókból. A tetején minden esetben palacsinta legyen!

Megkenjük tejföllel és sütőben alaposan átforrósítjuk.

Tortaszerű cikkekre vágva tálaljuk. Könnyed, mégis kiadós finomság.

Szerző: 5PL 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Flag gondolja (36) Tereb (146) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7501) Heti lámpás (310) Kultúra (6) Belföld (10) Gazdaság (702) Történelem (17) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Sport (729) Nézőpont (1) Mozaik (83) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>