Ma 2021 április 10. Zsolt napja van. Holnap Leó, Szaniszló napja lesz.
119851630b40bb224546c58032b20b7b.jpg

Flag – gasztro magazin: Kanalas/10 perces fánk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nemrég mesélték nekem ehhez a recepthez, hogy azért csinálják így a fánkot, mert amikor tálalják, a gyerekek azt találgatják, hogy melyik fánk, milyen alakot formáz. Biztosan jó móka lehet, főleg ha a sütés közben figyelünk arra, hogy különböző alakok szülessenek.

Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is. 

Hozzávalók:

- 40 dkg natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.
 


A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
 
Adhatunk hozzá lekvárt, dulche de leche-t, vagy csoki krémet.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (171) Autómánia (61) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Mozi világ (440) Tereb (140) Tv fotel (65) Mondom a magamét (5217) Mozaik (83) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1454) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Heti lámpás (254) Történelem (14) Vetítő (37) Jobbegyenes (2002) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gazdaság (657)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>