Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
119851630b40bb224546c58032b20b7b.jpg

Flag – gasztro magazin: Kanalas/10 perces fánk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nemrég mesélték nekem ehhez a recepthez, hogy azért csinálják így a fánkot, mert amikor tálalják, a gyerekek azt találgatják, hogy melyik fánk, milyen alakot formáz. Biztosan jó móka lehet, főleg ha a sütés közben figyelünk arra, hogy különböző alakok szülessenek.

Hívják ez az ételt joghurtos, kanalas és 10 perces fánknak is. Egyszerű a tészta és az elkészítése is. 

Hozzávalók:

- 40 dkg natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 2 ek cukor
- csipet só és olaj a sütéshez.
 


A joghurtot kikeverem a cukrokkal. A lisztet, a sütőport, és a szódabikarbónát átszitáljuk. Alaposan kikeverjük és öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével, és arany barnára sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
 
Adhatunk hozzá lekvárt, dulche de leche-t, vagy csoki krémet.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Életmód (1) Belföld (11) Vetítő (30) Mozaik (83) Egészség (50) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2804) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1310) Sport (729) Heti lámpás (313) Tv fotel (65) Gazdaság (709) Kultúra (9) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7603) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>