Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
11f33037fb20789ee2bf0cdf051c35ec.jpg

Flag – gasztro magazin: Kiflik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideális felhasználása a hűtőben állomásozó ilyen-olyan maradékoknak! Legyen az sajtdarabka, néhány karika szalámi, néhány kenésnyi pástétom – ami már senkinek nem kell, vagy ami nem volna elég egy komplett reggelihez, vacsorához. Szuszakoljuk kelt tésztába, sodorjuk kiflivé, és arassuk le a babérokat :-)

Hozzávalók:

Tészta:
 
- 2 tk cukor
- 1 ek olaj/vaj
- 3 dkg élesztő
- 2 dl víz
- 1 dl tejföl
- 10 dkg rétes liszt
- 40 dkg sima liszt
- 1 mk só
 

 
Töltelék:
 
- opcionális, csak a hűtő és a fantázia szab határt!
 
A tésztát összedolgozzuk, és kelesztjük, 35-40 percet. Újra átgyúrjuk, kettévesszük, és kinyújtjuk kör alakra, kb. ½ cm vastagra.
Megpakoljuk a nekünk tetsző töltelékkel, és egy görgős vágóval 12 cikkre vágjuk, és szorosan feltekerjük.
 
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és kelesztjük 25-30 percet.
 
Előmelegített sütőben, 160 C-on, szép barnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni
 
 
Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Életmód (1) Szépségápolás (15) Egészség (50) Mondom a magamét (7561) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gazdaság (706) Vetítő (30) Tv fotel (65) Belföld (11) Kultúra (7) Autómánia (61) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Jobbegyenes (2793) Nagyvilág (1310) Sport (729) Mozaik (83) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>