- 0
Eper és fehércsoki együtt, ütőképes páros! Hűvös, remegős tejszínpuding, elrontani lehetetlenség, a siker pedig mindig garantált!
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 1 tábla fehércsoki
- 6-8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 csomag Zselatin Fix (!!)
A tejet és a tejszínt összeöntjük egy kis lábasba. Beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját. Nagyon alacsony hőfokon éppen annyira melegítjük csak fel, hogy a csoki és a cukor felolvadjon.
Lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük. Belekeverjük a Zselatin Fixet. Ezt se melegíteni, se forralni, se semmi. Működik! Isten áldja, aki kitalálta!
4 tálkába szétadagoljuk a pannacotta alapot. Beledobálunk tálkánként 2-2 feldarabolt epret. Lefedjük folpackkal, és hűtőbe költöztetjük min. 3 órára.
Ha megszilárdult, további eperdarabokkal, citromfűvel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Szerző: 5PL
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak: