Ma 2021 április 17. Rudolf napja van. Holnap Andrea, Ilma napja lesz.
16d8ce08d967246482d92b6cdba80121.jpg

Gasztrobloggerekkel- Adventtől, Karácsonyig XXII. Töltött pontyfilé

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

Nagy hagyománya van Karácsonykor a hal - általában ponty - fogyasztásának. Többnyire halászlé vagy rántott hal készül belőle. Ezt a receptet sem nagyobb munka elkészíteni, mint panírozni, mégis valami mást, ünnepibb fogást tálalhatunk szeretteinknek.

4 pontyfilé szelet
15 dkg gomba
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított petrezselyem

bors
a mártáshoz:
2 dl tejszín
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 halászlékocka
 
 
Előkészítése:

a halszeleteket sűrűn beirdalom, ügyelve arra hogy a bőrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, és fedő alatt megpárolom. Kihűtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítem.
 
Elkészítése:

a tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom. A végeket alaposan összenyomom, ne-hogy a töltelék kifolyhasson belőle. Forrásban lévő vízbe teszem a csomagokat, és az újra forrástól számított 25 percig főzöm. Ezután óvatosan kiveszem a léből, és kihűtöm. Új, tiszta alufóliába átcsomagolom, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem és tűzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a mártást: a halászlé-kockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a lisztel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot, és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást a sütőbe átforrósított halszeletekre öntöm. A töltött haltekercs a mélyhűtőbe tárolható, csak tálalás előtt kell felszeletelni és átsütni.
 
 
Beküldő: jókaja
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Irodalmi kávéház (505) Vetítő (37) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (254) Sport (729) Nagyvilág (1454) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Belföld (6) Kultúra (6) Politika (1578) Mozi világ (440) Történelem (14) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2008) Egészség (50) Életmód (1) Tereb (140) Gazdaság (657) Mondom a magamét (5229) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>