Ma 2021 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
11585c7cd392021708c3e8c9d2153567.jpg

Flag – gasztro magazin: Kocsonya

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A tél elmaradhatatlan fogása! Ahány ház, annyi szokás a kocsonya készítése is. Van, ahol zöldségek nélkül, csak sóval, borssal, fokhagymával ízesítik. Van, ahol füstölt húsok is kerülnek az alaplébe. Van, ahol a végén főtt tojással dúsítják-díszítik.

Hozzávalók:

1 hátsó csülök,
1 egész köröm,
2 marék bőrke,
1 kg sertés comb,
1 egész fül,
1 fej fokhagyma,
2 fej kis vöröshagyma,
1-1 szál sárgarépa és gyökér zöldség,
só,
10 db szemes bors.

Egy nagy fazékba belerakom a húsokat, hideg vízzel felrakom főni. Belerakom a zöldségeket, sót, és a vöröshagymát.
 
 
Tipp&trükk:
 
Ha az egyik hagymán a legutolsó barna levelet, ami a fehér felett van rajta hagyjuk, szép színt ad a lének. Ha a borsot és a fokhagymát csak forrás után rakom bele, akkor a habozásnál nem fog bele kerülni a szűrő kanálba.
 
Felforralom, 3-4 alkalommal lehabozom, és ha már tiszta a lé akkor rakom bele a borsot és a fokhagymát.
Lassú tűzön alig gyöngyözve főzöm legalább 4-4,5 órát, akkor az igazi, ha a csont kifordul a csülökből.

Kiszedem a húsokat, a zsíros dolgokat kiveszem belőle, csak a húst egy kevés bőrkével és a füllel, feldarabolom, szétadagolom tálakba, rászűröm a levet, dekorálom a főtt zöldségekkel. Hideg helyen dermesztem.

Friss kenyérrel és tormával tálalom.

Szerző: 5PL 
 
További receptek, információk itt találhatóak: 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Kultúra (6) Autómánia (61) Jobbegyenes (2010) Politika (1578) Egészség (50) Mozaik (83) Mondom a magamét (5236) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (254) Tv fotel (65) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (657) Történelem (14) Sport (729) Tereb (140) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Nagyvilág (1454) Irodalmi kávéház (505) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>