- 0
Kitűnő, kiadós egytálétel – ráadásul remekül előkészíthető! Vendégváráskor ideális, háziasszony kímélő fogás :-)
Hozzávalók:
- 1 nagy hátsó/2 kisebb első csülök
- 1 kg krumpli
- 0,5 kg vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só, egész bors, 1-2 db babérlevél
- 1-2 dl fehérbor
A csülköt folyó víz alatt alaposan megtisztítjuk, megkapargatjuk, az esetleges sörtemaradékokat leperzseljük, s levágjuk az állatorvosi pecsétet is a bőréről.
Biztosra mentem, és megfőztem a csülköt. Így garantáltan puha, omlós lesz. Nagy fazékba tesszük a húst, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sóval, egész borssal, babérlevéllel és fehérborral ízesítjük, s egészen puhára főzzük.
Ha megfőtt, kiemeljük a főzőléből, kivágjuk belőle a csontot.
A krumplit, hagymákat meghámozzuk. A krumplit és a vöröshagymát cikkekre vágjuk, s a fokhagyma gerezdekkel együtt egy tepsibe halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk. Ráfektetjük a kicsontozott húst, s aláöntünk 1-2 merőkanálnyi főzőlevet.
Forró sütőbe dugjuk, néha-néha meglocsolgatjuk a szaftjával, ki ne száradjon a hús. Kb. 40-45 perc alatt a krumpli-hagyma puhára párolódik-sül, s a hús bőre is elnyeri a megfelelő ropogós fokozatot :-)
Forrón, jóféle savanyúság kíséretében tálaljuk.
Szerző: 5PL
További receptek, információk itt találhatóak:
Előző cikkFlag – gasztro magazin: Kocsonya