Ma 2017 április 28. Valéria napja van. Holnap Péter napja lesz.

március 2012

 • Egymillió eljárás, négyszázezer elítélt

  Rákosiék rendszere, amely magát a munkásosztály hatalmaként deklarálta, valójában a parasztság felszámolását tűzte ki célul. De vajon miért akarták a kommunisták felszámolni azt a paraszti réteget, amely társadalmi bázisuk egyik legfontosabb része volt vagy lehetett volna, és honnan jött az ideológiai alapvetés?

 • A disznófejű kisúr

  Politikustól következetességet elvárni annyi, mint vegetarianizmusra szoktatni egy tigrist. Következetességet csak egy nagyobb pályaív tud kirajzolni, de akkor már inkább államférfiról beszélünk. Abból pedig kevés van.

 • Rákosi Mátyás és az elsüllyedt vietnami kincsek

  A Néprajzi Múzeum programjában a közeljövőben tizenegy új időszaki kiállítás szerepel, szert tettek néhány nagyon érdekes új kincsre, hétfőn pedig tárt kapukkal, családi programokkal, ingyenes tárlatvezetésekkel várják a látogatókat a Néprajzi Múzeum Napján.

 • A pofon házhoz jött

  Minden hétnek megvan a maga botránya. Nincs az a piciny rés, ahová a baloldali sajtó nem dugja be a lábát. Látványbalhékkal terhelt a közbeszéd, és ne számítsunk lazításra a másik oldaltól. Mindenre ugrik, és minden feldobott labdát lecsap.

 • Támad a fricskagyáros!

  Szerencsés az a nemzet, amelynek emlegetésére sokaknak egyből beugrik valami érték, teljesítmény. Ilyen szókapcsolat a lengyel plakát is – önálló fogalommá patinásodott az elmúlt évtizedekben. Sajátos világlátást és egy rögtön felismerhető minőséget takar.