Ma 2024 május 22. Júlia, Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.
2b74e5269616fb9776e44f4a15951029.jpg

Rockhajó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze két órányi rock’n’rollt játszott hetente. Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és popot a tengerről.

 

ROCKHAJÓ

Színes, szinkronizált angol vígjáték
  
forgatókönyv Richard Curtis
operatőr Danny Cohen
producerek Tim Bevan, Eric Fellner, Hilary Bevan Jones
executive producerek Richard Curtis, Debra Hayward, Liza Chasin
rendezte Richard Curtis
 
Szereplők:
 
A Báró....….....….............. Philip Seymour Hoffman
Quentin..............……….……................... Bill Nighy
Gavin………………………..………….…. Rhys Ifans
Dave………………………………………. Nick Frost
Dormandy…………………..…….. Kenneth Branagh

 

25 millió ember, Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta.
            A suliból frissen kicsapott Carlt az anyja elküldi nagybátyjához, Quentinhez, hogy az kicsit az életre nevelje. Csakhogy Quentin a főnöke a Rádió Rocknak, az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak, melyet a rock DJ-k különc csapata népesít be.
            Vezetőjük a Báró, a hullámhosszok nagydarab, rámenős, amerikai istene, aki a zene megszállott szerelmese. Hűséges segédei az ironikus, intelligens és kegyetlenül vicces Dave; a szuperkedves Simon, aki az igaz szerelmet keresi; a rejtélyes, jóképű Éjfél Mark, aki nem a szavak embere; Korai Bob, a hajnali DJ, akinek a népzene és a drog a hobbija; Sötét Kevin, az emberiség legkisebb intelligenciájával bíró tagja; Óránként John, a hírolvasó és Angus „Félnóta” Nutsford, aki valószínűleg Britannia legidegesítőbb embere.
            Az Északi-tengeren zajlik az élet. Simon megtalálja álmai asszonyát, Eleanore-t, és feleségül veszi a hajón… ám az ara másnap lelép. Gavin visszatér amerikai drogturnéjáról a Britannia legjobb DJ-ét megillető trónra, ám ezzel összeütközésbe kerül a Báróval. Carl pedig rájön, hogy ki az igazi apja…
            Eközben a kalózrádiók felkeltették Dormandy miniszter figyelmét, aki a törvényszegők vérét akarja, és minden politikai befolyását latba veti, hogy betiltsa a Rockhajót és züllött legénységét. Erre viszont kitör a vihar a tengeren. Az elszánt rajongók felkerekednek, hogy megmentsék hőseiket. Van, ami véget ér, de a rock’n’roll örök és elpusztíthatatlan.
 
Richard Curtis (Igazából szerelem, Sztárom a párom, Négy esküvő, egy temetés) fergeteges új vígjátéka parádés szereposztással, remek zenékkel és hamisítatlan rock’n’roll hangulattal varázsolja el a közönséget.
 
 
 

Eredeti cím: The Boat That Rocked

Gyártó: Universal, 2009
Internet cím: ]]>www.uipduna.hu]]>
Hossza: 130 perc; Hang:
Kód: 83 485
Országos bemutató: 2009. június 11.
Bemutatja a UIP-Duna Film

Előzetes:

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (313) Flag gondolja (36) Belföld (11) Gazdaság (710) Jobbegyenes (2805) Történelem (18) Mozi világ (440) Vetítő (30) Mondom a magamét (7612) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Politika (1582) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Tv fotel (65) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>