Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
Minden jó, ha jó a vége

Minden jó, ha jó a vége

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Szektorbezárás
Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) november 7-i ülésén az alábbi, az FTC-t érintő határozatot hozta: „A FEB az FTC – DVSC mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint a rend mérkőzés alatt történt nem megfelelő biztosításáért (a mérkőzés szünetében a hazai szurkolók részéről súlyos szurkolói rendbontás történt, amikor a szurkolók egy csoportja összeverekedett egymással, amelynek eredményeként három személy megsérült, akiket kórházba szállítottak. A sérülés okozásnál megállapítható volt, hogy két szurkoló esetében a sérülést a Stadion területére bekerült késsel okozták) 3.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a Groupama Aréna „B1”, „B2”, „B3” és „C1” szektorainak 3 soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen történő lezárását.
Közepes kezdés után, remek befejezés.

A Ferencváros a második, az Újpest a kilencedik helyről várta a találkozót. A Derbi számairól ]]>IDE]]> kattintva olvashat többet.

Az előző, Puskás Akadémia elleni mérkőzésünkön Thomas Dollt elküldték a kispadról, így a rangadón másodedzőnk, Máté Csaba irányította a mieinket.

Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz. Az Újpest ezúttal is azt a taktikát választotta, hogy keményen letámadott minket és addig amíg bírta szuflával meg is tudta nehezíteni a dolgunkat.

Paintsil ma gyengébb napot fogott ki, ez rá is nyomta a bélyegét a kreatív játékunkra, de így is egy remek bombával vétette észre magát, amely a felső lécen csattant.

De végül egy remekbe szabott támadás meghozta a várva várt gólt. Varga sarkazása után Lovrencsics beadására Böde emelkedett remek ütemben, és a kapuba fejelte a labdát!

Sikerült a győzelem!

NB I, 13. forduló
FTC-Újpest 1-0 (0-0)
FTC: Dibusz – Botka (Varga, 64.), Blazic, Otigba, Pedroso – Gorriaran, Spirovski (Leandro, 46.) – Amadou (Priskin, 77.), Paintsil, Lovrencsics - Böde
Újpest: Pajovic - Balázs, Litauszki, Pávkovics, Pauljevic - Windecker, Sankovic (Tischler, 85.) - Nwobodo (Simon, 60.), Nagy, Zsótér (Saletros, 81.) - Novothny
Sárga lap: Windecker (23.), Nwobodo (24.), Sankovic (45.), Gorriaran (57.), Litauszki (60.), Zsótér, 67.), Saletros (91.)
Gól: Böde (81.)

A hét közben sajnos a Magyar Kupából búcsúzni kényszerültünk, mert a rangadón látott elszántságunkat nem tudtuk átmenteni a Kisvárda elleni MK mérkőzésre.

Magyar Kupa, 7. forduló
Kisvárda-FTC 1-0 (1-0)
Kisvárda: Molnár - Rjasko, Papucsek, Vári, Bohdan - Hej, Lucas ,Misic (Heffler, 90.), Horváth Z. (Gosztonyi, 80.) - Délczeg, Lukács (Ilic, 69.)
FTC: Dibusz - Pedroso, Otigba, Blazic, Sternberg (Botka, 46.) - Batik (Amadou, 46.), Leandro - Lovrencsics G. (Böde, 53.), Spirovski, Paintsil - Kundrák
Sárga: Papucsek (17.), Pedroso (67.), Böde (86.), Paintsil (93.)
G.: Horváth Z. (36., 11-esből)

A kupakudarc után Mezőkövesdre látogattunk, ahol csak a győzelem volt az elfogadható.

Most is megszenvedtünk. Kuttor Attila csapata mindenerejét mozgósítottaapontszerzés érdekében, de hála istennek és Bödének ez nem sikerült a Matyóföldieknek.

A 39. percben Pedroso beadására Böde emelkedett, és a kapuba fejelt!

NB I, 14. forduló
Mezőkövesd-FTC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd: Tujvel - Lázár, Hudák, Szalai, Vadnai - Iszlai, Keita - Koszta, Mlinar (Tóth, 62.), Cseri - Strestik (Veselinovic, 62.)
FTC: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Spirovski, Gorriaran - Varga R., Paintsil (Csernik, 89.), Amadou (Leandro, 76.) - Böde
Sárga lap: Lázár (26.), Otigba (63.), Iszlai (84.), Paintsil (87.), Leandro (89.)
Gól: Böde (39.)
Thomas Doll értékelése ]]>ITT]]> olvasható.

A követköző hazai DVSC elleni mérkőzésünk nagyon más volt mint az eddigiek. Hiszen eljött végre avárva várt pillanat,ismét együtt ünnepelhetett az egész Fradi-család!

Felejthetetlen mérkőzés volt!

A tények: gólnélküli első félidőt követően 2-1-re legyőztük az egyébként remek erőkből állóDebrecent a Groupama Arénában! A góljainkat Varga Roland és Priskin Tamás szerezték.

Az 58. percben Varga Roland góljával megszereztük a vezetést!!! Óriási kavarodás végén született meg a vezető gólunk, Lovrencsics passzolt Priskinhez, támadónk lövése elakadt Nagy Sándorban, a kipattanót Böde tázte kapura, Mészáros a gólvonalról mentett önfeláldozóan, de Varga Roland harmadszorra már bepofozta! (1-0)

A vendégeknek még felocsúdni sem volt idejük, Priskin Tamás megduplázta az előnyünket! Varga jobb oldali szöglete után megpattant a labda, és Priskin közvetlen közelről, gyönyörű, ollózó mozdulattal lőtt a hálóba! (2-0)

NB I, 15. forduló
FTC-DVSC 2-1 (0-0)
FTC:
Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Pedroso - Gorriaran, Spirovski - Priskin (Batik, 90.), Paintsil (Bőle, 87.), Varga R. - Böde
DVSC: Nagy S. - Bényei, Mészáros, Kinyik, Ferenczi - Jovanovic, Mengolo (Takács, 63.) - Bódi, Tőzsér, Varga K. (Tisza, 86.) - Könyves
Sárga lap: , Lovrencsics (72.), Bőle (88.) illetve Ferenczi (55.), Tőzsér (64.), Bódi (73.)
Gól: Varga R. (58.), Priskin (60.), illetve Jovanovic (84.)

A DVSC elleni nagyszerű, felemelő hangulatot beárnyékolta a meglehetősen csúnya szurkolói incidens. Sajnos nem is maradt szankció nélkül az MLSZ részéről az atrocitás. 3 zárt szektoros mérkőzést kaptunk - tehát még három hazai meccsünkön nem lehet ott a tábor.

Ilyen hangulatban utaztunk a mumus, Paks otthonába, ahol szintén győzelmi kényszer volt a csapaton.

Könnyebb volt a mérkőzés, mint ahogy azt előzőleg vártam volna. Biztos a gyors gólunk is közre játszott abban, hogy a Paks nem tudta a saját védekezésből indított kontra játékát alkalmazni.

Végül még be is tudtuk biztosítani a győzelmünket. Fontos három pont volt!

Az 5. percben Botka jobb oldalról érkező lapos beadására Paintsil érkezett remek ütemben, és a kapuba talált! 1-0!

93. percben Gorriaran gurított le Amadounak, aki lendületből a kapuba lőtt, és megduplázta előnyünket!

Labdarúgás, NB I, 16. forduló
Paks-FTC 0-2 (0-1)
Paks: Verpecz - Vági (Nikházi, 76.), Zachán, Gévay, Szabó J. - Simon Á., Kulcsár D. - Papp K., Bertus, Bartha (Haraszti, 56.) - Szakály D. (Hahn, 74.)
FTC: Dibusz - Botka (Leandro, 63.), Blazic, Otigba, Pedroso - Spirovski, Gorriaran - Lovrencsics G., Paintsil (Amadou, 82.), Priskin - Böde (Lovrencsics B., 74.)
Sárga lap: Nikházi (90.)
Gól: Paintsil (5.), Amadou (93.)

A paksi mérkőzésünk után ismét idegenbeli találkozó következett. A Haladás új stadionjának első bajnoki mérkőzésére Szombathelyre utaztunk. Az előérzetem már negatív előjelű volt, hiszen ezeken a mérkőzéseken a hazai játékosok megduplázott, sőt megtriplázott erővel küzdenek. Így is lett! Nem várt vereségbe szaladtunk bele, de azt kell, hogy mondjam megérdemleten győzött a szombathelyi csapat. Ezúttal akartban felülmúltak minket.

NB I, 17. forduló
Szombathelyi Haladás-FTC 2-1 (1-1)
Haladás:
Király - Schimmer, Wils, Németh Mi., Bosnjak - Jagodics M. - K. Mészáros (Pinte P., 77.), Rácz B. (Kiss T., 82.), Németh Má. (Kovács L. 57.), Halmosi - Ramos
FTC: Dibusz - Botka, Blazic, Otigba, Pedroso - Spirovski, Gorriaran (Hajnal 50.) - Lovrencsics G. (Moutari 63.), Paintsil (Bőle 72.), Varga R. - Priskin
Gólszerző: Mészáros K. (32.), Kiss T. (84.) ill. Blazic (34.)
Sárga lap: Jagodics M. (16.), Ramos (35.), Wils (81.), Kiss T. (88.), Bosnjak (93.) ill. Blazic (37.), Otigba (41.), Hajnal (70.), Priskin (87.)
Kiállítva: Priskin (93.)
Thomas Doll értékelése ]]>ITT]]> olvasható.

És eljött az idő! Eljött az idő a visszavágásra, eljött az idő a felzárkózásra. A listavezető Videoton érkezett a Groupama Arénába.

A fiúk elképesztő odaadással és alázattal álltak ehhez a nagyon fontos, úgymond 6 pontos mérkőzéshez. Lélegzetvételt sem hagytak a székesfehérvári játékosoknak. Egyetlen pillanatra sem engedték át a mérkőzés irányítását és nem hagytak kétséget affelől, hogy csak mi jöhetünk le győztesen ezen a napon a pályáról.

A 34. percben Spirovski szerzett meg egy lecsorgó labdát a tizenhatos előterében, lapos, sarokra tartó lövését pedig nem tudta fogni a kapus. (1:0)

Gorriaran adott remek ütemű indítást Paintsilnak, aki gyorsabb volt védőjénél, el is fektette, majd kilőtte a bal felsőt! (2:0)

Paintsil csapott le egy gurított labdára, szemtől-szemben volt a kapussal, Kovácsik ki jött rá, ám eljutott a labda Amadouhoz, aki a kapuba emelt! (3-1!)


FTC-Videoton 3-1 (2-0)
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka - Spirovski, Gorriaran (Batik, 80.), Leandro, Varga - Paintsil (Kundrák, 91.) - Lovrencsics B. (Amadou, 78.)
Videoton: Kovácsik - Fejes, Fiola (Suljic, 56.), Juhász, Stopira - Varga J., Pátkai - Nego, Géresi (Henty, 52.), Lazovic - Scepovic
Sárga lap: Fiola (20.), Scepovic (36.), Juhász (41.), Dibusz (54.)
Gól: Spirovski (34.), Paintsil (45.), Amadou (83.), illetve Lazovic (75.)

Az utolsó fordulóban a Vasas otthonába látogattunk. Tisztában voltunk vele, ha győzünk és a Vidi bukik Szombathelyen, akkor az első helyen telelhetünk. A tét tehát nagy volt, de nem nyomta össze a láthatóan az őszi idény végére rendkívül jól összeérő csapatunkat.

2. perc. Egy szöglet után Varga beadását követően Lovrencsics Balázs fejelt a kapuba. Ez volt játékosunk első tétmeccsen szerzett találata Fradi-mezben!

92. perc. Paintsil hosszú indítása után Gorriaran törhetett tisztán kapura, a kimozduló kapus mellett elpöccintette a labdát, begyűjtötte, és a hálóba lőtt! Gorriaran is az első gólját lőtte tétmeccsen!

Vasas-FTC 0-2 (0-1)
Vasas: Kamenar - Benes, Burmeister, Vaskó - Szivacski (Vogyicska, 82.), Berecz, Vida, Gaál, Remili (Ferenczi, 78.) - Pavlov, Ádám
FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Pedroso, 46.), Otigba, Blazic, Botka – Leandro, Spirovski, Gorriaran – Paintsil, Varga (Batik, 82.) – Lovrencsics B. (Priskin, 78.)
Sárga lap: Szivacski (60.), Blazic (89.)
Gól: Lovrencsics B. (2.), Gorriaran (92.)
Thomas Doll értékelését ]]>ITT]]> olvashatja.

A Videoton hozzánk hasonlóan, bukott a Haladás pályáján, így a gyenge kezdést követően végül mégis örömteli lett a szezonzárás.

Örömteli lesz így ránézni a tabellára legalábbis a február 24.-i bajnoki nyitányig!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Belföld (10) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2788) Történelem (18) Tereb (146) Vetítő (30) Politika (1582) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7546) Nézőpont (1) Sport (729) Autómánia (61) Mozaik (83) Egészség (50) Gazdaság (705) Mozi világ (440) Kultúra (7) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>