Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
2eecd5729154a141c634245fbbe8e67e.jpg

Max konyhája - Hideg meggyleves

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideális nyári leves, amihez nem kell ebben a hőségben órákat a konyhában eltölteni. És hogy egy kicsit könnyebb legyen, nem liszttel habarjuk be, hanem keményítővel sűrítjük. Ettől ugyan nem lesz light, de a wellness kategóriába belefér.

 
Meggyleves by Max



hozzávalók:

500 gr magozott meggy (a magja is kell azt tegyük félre magozásnál, válasszuk el a kaccsától)

1 citrom

1,5 dl vörösbor

1-1 mk őrölt gyömbér és fahéj

6-7 db szegfűszeg

2 dl tejföl

1 ek keményítő

cukor és só
 
A magokat a borral, egy csipet sóval és 2 ek cukorral felteszem főni. Bele karikázom a citrom felét, és bele teszem a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget. Ezekkel forralom 4-5 percet, majd takarékra teszem.
A meggyet egy fazékban annyi vízzel, ami még nem lepi el, elkezdem főzni. Teszek bele 3-4 ek cukrot és a maradék citromot karikázva.
Szép lassan felforralom, közben kikeverem a tejfölt ugyanannyi vízzel és a keményítővel.
A magnak a levét rászűröm, megkóstolom, ha kell utána ízesítek, és besűrítem a vizes-tejes- keményítővel. Addig melegítem, míg elkezd buborékozni, és akkor már elzárhatom az energiát.



Kihűtöm, és hidegen tálalom.

Isteni ezekben a kánikulákban.

Jó étvágyat hozzá!
 
 
 

Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Jobbegyenes (2794) Heti lámpás (312) Mozi világ (440) Mozaik (83) Gazdaság (707) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Mondom a magamét (7571) Gasztronómia (539) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Kultúra (7) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>