www.flagmagazin.hu
Közzétette: www.flagmagazin.hu (https://www.flagmagazin.hu)

Címlap > Max konyhája - Hideg meggyleves

2eecd5729154a141c634245fbbe8e67e.jpg

Max konyhája - Hideg meggyleves

2009 július 17. Flag

Szöveg méret

  • 0
Még nincs értékelve

Ideális nyári leves, amihez nem kell ebben a hőségben órákat a konyhában eltölteni. És hogy egy kicsit könnyebb legyen, nem liszttel habarjuk be, hanem keményítővel sűrítjük. Ettől ugyan nem lesz light, de a wellness kategóriába belefér.

 
Meggyleves by Max



hozzávalók:

500 gr magozott meggy (a magja is kell azt tegyük félre magozásnál, válasszuk el a kaccsától)

1 citrom

1,5 dl vörösbor

1-1 mk őrölt gyömbér és fahéj

6-7 db szegfűszeg

2 dl tejföl

1 ek keményítő

cukor és só
 
A magokat a borral, egy csipet sóval és 2 ek cukorral felteszem főni. Bele karikázom a citrom felét, és bele teszem a gyömbért, a fahéjat és a szegfűszeget. Ezekkel forralom 4-5 percet, majd takarékra teszem.
A meggyet egy fazékban annyi vízzel, ami még nem lepi el, elkezdem főzni. Teszek bele 3-4 ek cukrot és a maradék citromot karikázva.
Szép lassan felforralom, közben kikeverem a tejfölt ugyanannyi vízzel és a keményítővel.
A magnak a levét rászűröm, megkóstolom, ha kell utána ízesítek, és besűrítem a vizes-tejes- keményítővel. Addig melegítem, míg elkezd buborékozni, és akkor már elzárhatom az energiát.



Kihűtöm, és hidegen tálalom.

Isteni ezekben a kánikulákban.

Jó étvágyat hozzá!
 
 
 

Max

]]>http://maxkonyhaja.blogspot.com/]]>

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

Magyar Menedék

Ajánló