Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
da790183c228d14b2bcc0a1d83907bc3.jpg

Frank Sinatra szerelmei

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az egész világsajtót bejárta a napokban a hír, mely szerint Woody Allen és Mia Farrow fiának apja talán nem is a színész-rendező, hanem Frank Sinatra, Mia Farrow korábbi férje. Megmutatjuk a legfontosabb nőket az életében.

Nem lennénk meglepve, hiszen minden idők egyik legnagyobb énekesének meglehetősen viharos volt a magánélete. 

Nancy Barbato.jpg

Feleségek...

Nancy Barbato

Frank Sinatra életének egyik legfontosabb nője minden bizonnyal a legkevésbé ismert is mind közül, ami persze nem csoda, hiszen amikor találkoztak, az énekes még csak 19 éves volt. (Nyitóképünkön ők ketten szerepelnek.)

1939. február 4-én házasodtak össze, első gyermekük, Nancy egy évvel később született. Őt még két gyerek követte, Frank Jr. (1944) és Tina (1948). Ekkorra azonban Frank Sinatra már igencsak kifelé tekintgetett a házasságból. Különélésüket 1950. február 14-án, Valentin napján bontották fel, míg a válást egy évvel később, 1951 októberében jelentették be.

Ekkor Frank Sinatra már a kor ünnepelt színésznőjével, Ava Gardnerrel volt együtt, aki alighanem élete legnagyobb szerelme volt.

Ava Gardner

Ava Gardner.jpg

Frank Sinatra és Ava Gardner először 1944-ben találkoztak, ám egészen 1949-ig csak alkalomszerűen futottak össze. Karrierjük is ellentétes irányba haladt: miközben Ava Gardner a korszak egyik legnagyobb sztárja lett, Sinatra karrierje a mélypont felé száguldott.

1951. november 7-én házasodtak össze, alig 10 nappal azt követően, hogy kimondták Sinatra és Nancy Barbato válását. Ava Gardner nagy szerepet játszott abban, hogy Frank Sinatra megkapja Angelo Maggio szerepét a Most és mindörökké filmváltozatában. A legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díj (1953) élesztette újjá Sinatra karrierjét.

A hihetetlen hullámzásokkal tarkított házasságnak hivatalosan 1957-ben lett vége, de ők ketten már 1953 októberétől külön éltek.

Mia Farrow

Mia Farrow.jpg

Az ötvenéves Frank Sinatra 1966. július 19-én vette el a 21 éves Mia Farrowt. A karrierje (egyik) csúcsán lévő énekes és a kezdő színésznő szerelme nem tartott sokáig, hiszen amikor 1968-ban Farrow Frank Sinatra A detektív című filmje helyett (előzetes ígérete ellenére) a Rosemary gyermeke című thrillert választotta, az énekes a komplett stáb előtt adta át neki a válókeresetet.

Barbara Marx

Barbara Marx.jpg

Frank Sinatra élete utolsó és leghosszabb házasságát Barbara Marx-szal kötötte. 1976 júliusától egészen Sinatra 1998-as haláláig együtt voltak, annak ellenére, hogy az énekes gyerekeivel finoman szólva is viharos volt a kapcsolatuk. Nancy Sinatra például azt vetette a szemére, hogy még akkor sem hívta fel őket, amikor már nyilvánvaló volt, hogy édesapja haldoklik, így a gyerekek nem tudtak elbúcsúzni tőle.

...és szeretők

Judy Garland

Frank Sinatra szeretőit felsorolni lehetetlen vállalkozás lenne, de a legfontosabbakat azért megemlítjük. Az egyik fontos kapcsolat Judy Garlandhoz fűzte, akivel egészen annak 1969-es haláláig jó barátok voltak.

Szexuálisan kétszer kerültek közel egymáshoz, egyszer még 1949-ben, amikor Garland egy idegösszeomlásból épült föl, másodszor pedig 1955-ben, amikor a színésznő éppen megint külön élt harmadik férjétől, Sid Lufttól. Kapcsolatuk addig tartott, amíg Luft rá nem jött.

Lauren Bacall

Lauren Bacall.jpg

Amikor Humphrey Bogart 1957-ben elhunyt, Sinatra megkérte a színészlegenda felesége, a korszak egyik nagy sztárja, Lauren Bacall kezét. Amikor nyilvánosságra került a kapcsolatuk, Sinatra meghátrált, végül egy évvel később szakítottak.

Juliet Prowse

Juliet Prowse.jpg

Egy újabb jegyesség, ezúttal a dél-afrikai születésű táncossal (és színésznővel), Juliet Prowse-zal. A kapcsolat 1961 őszétől 1962 elejéig tartott, a jegyességet Sinatra bontotta fel, mert Prowse nem volt hajlandó feladni a kedvéért a karrierjét.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe_1.jpg

A XX. század talán két legnagyobb legendája 1954-ben találkozott először. Frank Sinatra (akkor még Ava Gardner férje) jó barátja volt Monroe második férjének, Joe DiMaggiónak. Olyannyira, hogy amikor DiMaggio hajtóvadászatot rendezett Monroe és szeretője, Hal Schafer után, Sinatra is csatlakozott. (Más kérdés, hogy rossz szobát rohantak le...)

1961 nyarán Sinatra és Monroe szenvedélyes kapcsolatba bonyolódtak, még az is felmerült, hogy az énekes feleségül veszi Marilynt. Végül az egészből nem lett semmi, kapcsolatuk ugyanazon év őszén véget is ért, de barátok maradtak.

Angie Dickinson

Angie Dickinson.jpg

Az egyik legfontosabb házasságon kívüli kapcsolat Angie Dickinsonhoz fűzte Sinatrát, aki tíz éven át (1954-től 1964-ig) volt a szeretője. „Hihetetlenül kedveltük egymást, nagyon kényelmes viszonyunk volt" – mesélte 1999-ben Dickinson, hozzátéve, hogy ha szerelmük lángoló lett volna, aligha tartott volna olyan sokáig. Márpedig sokáig tartott, hiszen egészen Frank Sinatra haláláig barátok maradtak.

(]]>via]]> és ]]>via]]>)

]]>http://kivultagasabb.blog.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7546) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2788) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Kultúra (7) Politika (1582) Sport (729) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mozaik (83) Életmód (1) Tv fotel (65) Gazdaság (705)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>