Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
Kétszer vagy gyerek – Gru (3) Margójára

Kétszer vagy gyerek – Gru (3) Margójára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A harmadik epizódban a kettő Grút látjuk.

Ahhoz már hozzászokhattunk mi szülők, ha gyerekfilmre visszük a lurkókat, mi sem szórakozunk rosszul – közhely, de senki nem akar a moziteremben hortyogó szülőket. A gyártók sem, sőt! Ez esetben a szülő először akkor gyerek újra, amikor beül egy rajzfilmre (bocs, animáció), másodszor, amikor közben szembesítik a saját fiatalságával, azaz nosztalgiáztatják.

Nos, most újra ezt tapasztaljuk, hiszen a Gru 3. epizódjának egyes részei nekünk szólnak, a szülőknek nyújtanak mókát, néha (görbe) tükröt is. A főgonosz ugyanis egy a nyolcvanas évekből itt ragadt (vagy inkább magát átmentett) gonosztevő. Sokan - a mai gyerekek szülei -, akkor voltunk gyerekek, vagy fiatalok, így jól esik újrahallgatni egy pár Michael Jackson slágert, vagy a Jumpot, egészen a Dire Straits Money for Nothing-jáig. Nem beszélve az eszement válltömésekről!

Akik ismerik az eddigi Gru-univerzumot (Gru1, Gru2, Minyonok), annak talán nem mondok újat azzal, hogy egyesek több szempontból is támadják ezt a sorozatot. Sokan azért, mert (szerintük) a világ eddigi legnagyobb gonosztevőjének olyan kis szolgái vannak, akik létükben a gender-ideológiát propagálják. Elmondanám, hogy a minyonok (bár leginkább banános tic-tachoz hasonlítanak) leginkább férfiak, úgy is viselkednek. Van úgy, hogy némelyikük nőnek öltözik, de ez általában móka és kacagás tárgya. A másik talán az, hogy Grúnak nincsenek saját gyerekei (biológiailag - még), három kislányát örökbe fogadta, elsősorban érdekből. Azóta viszont a Földet is kifordítaná értük…

De nézzük az előzményeket!

Akik még nem látták, viszont kénytelenek elmenni-vinni gyereküket a nyáron, összefoglalnám: Gru (volt), mint már említettem, a világ legnagyobb gonosztevője: ő egyszer ellopta a Holdat (azért ez tényleg király, nem?!). Közben háromlányos apa lett. Később titkosügynök, aki legyőzte a legyőzhetetlen El Machót. Majd férj.

Most ott tartunk, hogy kirúgták a titkosizé szervezettől (az asszonnyal együtt), mert nem kapta el a világ új gonoszát. Pedig csak egy rágógumin múlott…

És azért húztam idáig az időt, mert innentől már csak meglepő lesz a dolog, nem akarom elárulni. Gru felesége, Lucy jó anya akar lenni, majd meglátják sikerül-e neki?! Gru legnagyobb lánya, Margó még mindig keresi a nagy Ő-t, hogy kit talál…?! Végül, bővül-e a kis család? Válaszok a moziban.

Tényleg nem akarom lelőni a poént, de az biztos, hogy Scherer Péter, mint magyar hang óriásit nyújt (kétszeresen is), jók a poénok, a történet nem túl bonyolult, de jól fognak szórakozni – a gyerek(ek)kel együtt. Vagy egy hűs moziteremben, vagy egy árnyas kertmoziban.

Zelnik Bálint

Cím: Gru 3.
Eredeti cím: Despicable Me 3.
Bemutató: 2017. június 29.
Forgalmazó: UIP- Duna Film

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2778) Tv fotel (65) Mozaik (83) Autómánia (61) Mozi világ (440) Egészség (50) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Gasztronómia (539) Sport (729) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Nézőpont (1) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Belföld (10) Gazdaság (702)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>