Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Tordai: Megbuktatjuk a kormányt

Tordai: Megbuktatjuk a kormányt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Elgurult a gyógyszere Bencének!

Az ellenzéki összefogásról, a közpénzek felhasználásáról, a kormány gazdaságpolitikájáról és a családon belüli erőszakról beszéltek a kedden napirend előtt felszólaló képviselők az Országgyűlésben.

Tordai Bence (Párbeszéd) 2020-at a fordulat évének nevezte, szerinte az idei év a „Fidesz-rezsim végének kezdete”. Úgy vélte: a fordulatot a nemzetközi politikai és gazdasági környezet változása és az ellenzék megosztottságának felszámolása hozta el.

Szerinte Donald Trump amerikai elnök választási vereségével fontos bástyája dőlt le Orbán Viktor nemzetközi támogatói rendszerének, a magyar miniszterelnök pedig az Európai Unióval folytatott szélmalomharcban „19-re lapot húzott”, a vétóval minden, a rendszere iránti eddigi jóindulatot felszámolt. Hozzátette: a nemzetközi gazdasági környezet is megváltozott, kiderült, hogy amikor valódi válsággal és nem képzelt ellenséggel kell megküzdeni, akkor a kormány rosszul teljesít.

Emellett – folytatta – az ellenzék egyesítette erőit, deklarálta, hogy közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelöttel indul 2022-ben. Megbuktatjuk a kormányt, és felszámoljuk az igazságtalan rezsimet, amit létrehozott – mondta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy reagált: az ellenzék a járvány közepén is a 2022-es választási kampánnyal foglalkozik, nem az emberéletek és a gazdaság védelme érdekli, hanem a hatalmi marakodás.

Leszögezte: a magyar választók mondják ki a végső szót arról, hogy ki vezesse Magyarországot, és ez 2022-ben is így lesz.

Úgy értékelt: amikor az ellenzék a győzelmi esélyeiről beszél, elismeri, hogy minden, amit a diktatúráról összehordtak, „egy nagy kamu volt”. Szerinte az ellenzék nem az akadályokat, hanem a saját elveit számolta fel, amikor összeállt azokkal, akiket korábban lenácizott.

Hangsúlyozta: ahol a baloldal kormányoz, ott most is megszorításokat hajtanak végre, a kerületekben emelik a parkolási díjakat, csökkentik az óvónők fizetését, megsarcolják a  piaci árusokat, de a főváros is drasztikus adóemelésen töri a fejét.

MTI - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (146) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2825) Autómánia (61) Életmód (1) Mozaik (83) Kultúra (9) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7725) Nézőpont (1) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Vetítő (30) Sport (729) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Gazdaság (713) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>