Ma 2023 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
Keresztapa elmeséli, ki a korrupt

Keresztapa elmeséli, ki a korrupt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ha jópofáskodnak, miért nem úgy istenesen? Talán akkor röhöghetnénk. Rajtuk.

 

Kovács Pisti a homokozóból idén is papírra vetette, kiket nem szeret ő meg a nagypapája. Így született meg a Transparency International 2022-es „korrupciós indexe”, amely egy afféle nemszeretem-lista. Aki sokat smúzol Gyuri papának, az a lista tetején végzi – akkor is, ha közben világnagy korrupciós botrányok rengetik. Aki viszont nem úgy táncol, ahogy dollárnagyapó el­várja, aki nem dolgozik gőzerővel a „nyitott társadalom” nevezetű Szodoma-világprojekten, az évről évre lejjebb csúszik. Hát így esett, hogy Magyarország idén a 77. helyre zuhant a lajstromon, amivel az Európai Unió tagállamai közül az utolsó lett, és olyan országokkal került holtversenybe, mint Burkina Faso, Kuvait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor vagy Trinidad és Tobago. Hogy a legényeknek van humorérzékük, jelzi: elénk rakták fél Fekete-Afrikát, Szenegált, Ghánát, Benint, sőt a polgárháborúból nemrég kilábalt Ruandát és Namíbiát is. Naná, hogy Katar is előz minket, amely tokkal-vonóval megvette a brüsszeli baloldalt. Kabaré.

Jaj, most akkor mi lesz mivelünk? Jönnek a B–52-esek, hogy kipurgálják belőlünk a mutyit? Esetleg kapunk demokráciabeöntést, mint Irak, Szíria, Líbia? A magyarországi baloldal legalábbis ebben bízik – puccson kívül máshogyan képtelenek hatalomra vergődni.

Hetvenhetedikek vagyunk? Na és? A magam részéről azt nem értem, miért ilyen nagyvonalúak Gyuri bácsiék. Miért nem a világ legkorruptabb országa lettünk? Az sem lett volna sokkal komolytalanabb, mint ez a hetvenhetedik hely. 

Ha jópofáskodnak, miért nem úgy istenesen? Talán akkor röhöghetnénk. Rajtuk.

 

„Korrupciós index.” Hivatalosnak tűnő elnevezés, amely a tényszerűség, az egzaktság látszatát kelti. Mintha a bíróság által korrupciónak ítélt svindlik száma, súlyossága alapján rangsorolná a világ országait. Ez is a vetítés célja. A honi dollárbaloldal és dollársajtó ennek megfelelően tálalja a hírt. Arról zengedeznek, hogy Magyarország a legkorruptabb az egész unióban. És amikor ezt mondják-írják, máris lebuktatják magukat. Tudniillik még maga az elkövető sem állít ilyet. Ez nem egy korrupciós rangsor, hanem egy nemzetközi közvélemény-kutatáson alapuló korrupcióérzékelési index. Ahogyan azt néhány éve Martin József Péter, a magyarországi Transparency vezetője egy interjúban elmesélte nekem: „A korrupciós index kilenc másik nemzetközi szervezet – például a Világbank, a Világgazdasági Fórum vagy a Bertelsmann Alapítvány – kutatásaira épül, ezekből állítanak elő a berlini kutatók egy tizediket. Ez egy érzékelési mutató, amely a Magyarországon működő üzletemberek és a szakértők percepciói alapján értékeli az állami szféra korrupciós helyzetét.”

Itt a lényeg: érzékelési index. Egyes megfelelően kiválasztott „üzletemberek” így érzik. Jól van, egészségükre! S hogy kik a kérdezett üzletemberek? Azt sajnos nem kötötte az orromra Martin, pedig igencsak kíváncsi voltam-vagyok rá. Fölteszem, az olyan kifogástalan baloldali üzletemberek, mint a „műtrágyakirály” Bige László, az adócsalással gyanúsított Varga Zoltán médiavezér, Leisztinger Tamás, a Gyurcsány-kormány főtitkosszolgájával egyeztető Portik Tamás vagy a Fenyő-gyilkosság megrendelésével vádolt Gyárfás Tamás készségesen panaszkodna korrupcióról, ha őket kérdezik.

Persze az is lényeges, hogy ha olyan üzletembert kérdeznek, aki történetesen a HVG-ből vagy a 444-ről dezinformálja magát, annak az a cifra kényszerképzete támadhat, mintha itt dübörögne a korrupció. Kedvenc lapjai azt írják, akkor nyilván úgy van, nem? Pláne, ha mindeközben a közbeszerzési eljárásokon ő maga is alulmaradt párszor. Egyszerűbb a kudarcot a gonosz „NER”-re fogni, mint bírósághoz fordulni (már ha tényleg jogtalanság történt). Sajnos van egy rossz hírem. 

A korrupció nem az, amikor nem a vörös bárók nyerik a tendereket.

Sőt, a tapasztalat azt mutatja, épp fordítva van: ahol a balos „üzletemberek” fölbukkannak, ott hirtelen ötmilliárddal drágább lesz a hídfelújítás és el akarják adni a városházát a képviselők feje fölül.

Ahová a magyarországi baloldal lép, ott fű nem nő. Arra is képesek, hogy külföldi zsoldban megfúrják az olimpiarendezést, akkumulátorgyár-építést, hogy más országok zsebelhessék be a hasznot.

Mi a korrupció? Amikor valaki pénzért vagy más juttatásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. Milyen érdekes! A rágalomlistákat készítő Transparencynek nem kellene messzire mennie, hogy ilyesmire bukkanjon: elég lenne körülnéznie az állítólag nem létező hálózatban, amelynek maga is a része. Egy senki által meg nem választott, elszámoltathatatlan, szociopata spekuláns „civil” szervezetek hálózatával, kilóra megvett tisztségviselők segítségével akarja rákényszeríteni degenerált „nyílt társadalmát” a világra. S aztán ugyanez a hálózat négymilliárd forintnyi dollárt utal ide a tavalyi kampányban, hogy helyi mamelukjai hatalomra kerüljenek. Itt az igazi korrupció, ezeket kellene végleg lekapcsolni!

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2577) Mondom a magamét (6707) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (261) Autómánia (61) Politika (1581) Gasztronómia (539) Életmód (1) Szépségápolás (15) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (518) Vetítő (30) Nagyvilág (1306) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Gazdaság (676) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Tereb (142) Történelem (15) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (8) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>