Ma 2024 május 23. Dezső napja van. Holnap Eszter, Eliza napja lesz.
Jeszenszky Zsolt: Magyar Péter az új Simicska?

Jeszenszky Zsolt: Magyar Péter az új Simicska?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Összetörte a hintalovakat, leszaggatta a hintákat, felborította a kukákat. És leginkább: belepisált a homokozóba.

Ugye emlékszünk még Simicska Lajosra? Erre a kérdésre nyilván jönnek a kötelező poénok, hogy bárcsak ne… vagy hogy persze, hiszen felejthetetlen a hózentrógere (övvel együtt hordva!), de leginkább, hogy „összeg*cizte” Orbánt, aztán meg a saját zakóját is összeh*gyozta/koszolta, amikor egy erősen viszkigőzös veszprémi éjszaka után hajnalban még egyszer felírta egy plakátra az ominózus szlogent: O1G.

De ez már a G-nap után történt. Előtte még Simicska Lajos volt a fideszfóbok fő ellensége. Megtestesítője mindannak, amit gyűlöltek a rendszerben. Ő volt a kritikák elsődleges célpontja.

És a kritikák eléggé jogosak is voltak. Pökhendi volt, arrogáns volt, kivagyi volt. APEH-elnökként végképp nem kedveltette meg magát a választókkal, néhány megszólalásával aztán még rá is tett egy lapáttal az ellenszenvre. Később a nyilvánosságot ugyan kerülte, de ettől még óriási volt az arca. A Fidesz-tábor, a kormányhoz közeli, azzal szimpatizáló emberek számára is nehezen vállalható figura volt. Aki tudta, kerülte is.

Viszont vitathatatlan érdemei vannak a politikához nélkülözhetetlen gazdasági hátország megteremtésében, a Fidesz profi párttá válásában. Csak hát egy idő után nem elégedett meg a kiemelt pozíciójával a játszótéren. Egy egész mászókát igyekezett kisajátítani magának, ahová bárki, beleértve a parkőrt is, csak az ő engedélyével mászhat fel. Sőt, már az egész játszóteret akarta. És amikor ezt nem kapta meg, dühös kisgyerekként tombolni kezdett. Összetörte a hintalovakat, leszaggatta a hintákat, felborította a kukákat. És leginkább: belepisált a homokozóba.

Ám amikor szembefordult Orbánnal, ott, akkor, a G-napon, Simicska hirtelen hős lett. Az orbanofóbok egyből rajongani kezdtek érte. Az akkor még általa birtokolt Hír TV-ben, Magyar Nemzetben lelkesen szerepeltek, írtak a nagy ellenzéki megmondóemberek. Az „igazikonzervatívoktól” kezdve az „igaz magyarokon át” az igaz balosokig. A Pörzse Sándorok pilisi haciendákat tudtak ebből építeni, a Puzsérok „csak” Thaiföldig, meg ayahuasca-teaszeánszokig jutottak. Simicska már nem az a gyűlölt, h*gyfoltos-sz*rszagú bunkó volt, akinek addig tartották. Nem a korrupció megtestesítője, amivel korábban vádolták. Hanem a messiás, aki majd legyőzi – akinek a pénzével majd közösen legyőzik – a Váli-völgyi Taschenhitlert.

Azóta tudjuk, ez mennyire lett így…

Magyar Péter nem egy Simicska. Ő semmilyen hozzáadott értéket nem vitt a rendszerbe. Egy szerencsés családban született, és (részben ennek köszönhetően) egy még szerencsésebb házasságot sikerült összegründolnia. A kapcsolatait kihasználva több millió forintot vihetett haza havonta. Amiből aztán igazi zsúrfiúként viselkedhetett. Drága órákkal, sikermellénnyel, hatalmas arccal.

Ugyanolyan jogos volt a vele szembeni ellenszenv, mint Simicska esetében. Ha személyesen nem is ismerték annyian, mint Lajost, de tökéletes megtestesítője volt mindannak, amit az ellenzékiek gyűlöltek a rendszerben. A Fidesz-tábor, a kormányhoz közeli, azzal szimpatizáló emberek számára is nehezen vállalható figura volt. A semmirekellő, haszonélvező, helyezkedő „NER-lovag” archetípusa. Aki tudta, kerülte is.

Most, amikor szembefordult Orbánnal, Magyar Péter hirtelen hős lett. A maradék „igazikonzervatívok” (bár már senkit sem érdekelnek, sikerült teljesen marginalizálniuk saját magukat) most mögé álltak be, a baloldali messiásvárókkal egyetemben. Utóbbiak Simicska (majd pedig Jakab és Márki-Zay) példájából sem okultak. Újra és újra hisznek, hinni akarnak. És ha valakiben meglátják a reményhozót, aki majd legyőzi a Bicskei Kistérség Néróját, akkor annak minden korábbi bűnét azonnal megbocsátják, és vallásos hittel állnak be a kibontott zászlója alá.

Ami aztán persze ugyanolyan húgyfoltos lesz, mint Símacska zakója. Ráadásul közben a megmondóemberek sem tudnak róla lóvét legombolni, mert neki nincs. Ő is csak kapja. Ő semmit nem hozott létre. Lóvé csak addig van mögötte, amíg a Birodalmi Központ is hisz benne, hogy ő lesz az, aki mostmárténylegvégre eltakarítja ezt a renitenskedő pannonbolsonarót. Amíg ebben reménykednek Langley-ben (a CIA központja Virginia államban), addig tolják bele a dollárt.

És amikor csak a húgyfoltos zakó, az összetekert zászló marad, a nyakbakötött teniszpulóver már a latrinába lóg és szaros lesz, akkor Magyar Pétert ugyanúgy felejti majd el a szekta, ahogy ma már Simicskára is alig-alig emlékezik, Jakab mintha soha nem is létezett volna, Márki-Zayt pedig minden erőlködése ellenére már szalvétával, eltartott kisujjal sem akarja senki megfogni. Mert jön majd az újabb, önmaga hatása alá került, orbánbuktató szektavezér.

Jeszenszky Zsolt - ]]>www.pestisracok.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Sport (729) Életmód (1) Jobbegyenes (2805) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (710) Vetítő (30) Történelem (18) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Heti lámpás (314) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7616) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Autómánia (61) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>