Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Bayer Zsolt: A nyelvi erőtér

Bayer Zsolt: A nyelvi erőtér

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A külvárosi krimók budijának falfirkáiból lett a politika nyelvi erőtere azon az oldalon.

Csak azért mondom, mert mások mondják, hogy van olyan. Olyan nyelvi erőtér, amelyik fontos része a politikának. Úgy kell, hogy legyen, mert nagyon okos emberek mondják, akik annyira okosak, hogy mindig elszörnyednek, ha például én leírok egy csúnya szót, olyankor kapkodnak fűhöz-fához, szaladnak a vargához, és homlokukat tenyerükbe temetve esnek a kétségbe, hogy hová jutott a nyelvi erőtér meg a politikai kultúra.

De a g…t szeretik. Szenvedélyesen.

Már akkor szerették, amikor egy felfortyant emberi roncs először használta nyilvánosan. Aprókat csippentettek a szemükkel egymás között, hogy „A Lajos milyen jól megmondta!”, aztán gyorsan írtak egy esszét arról, hogy a Bayer megint hülyézett, itt a világvége meg a nácizmus.

Most kedden is nagyon boldogok voltak, hogy ez a roncs – szemmel láthatóan alkoholos befolyásoltságban – ráírta ugyanazt pár plakátra, sőt messzemenő következtetéseket vontak le belőle, mert ha egy szerencsétlen sáros zakóban, mattrészegen, tántorogva, esve-kelve gyalázza Orbánt a plakátjain, az a politika maga, sőt az a „történelem”.

Most a szerencsétlen roncsember ugyanolyan kisfia is elbolyongott az éjszakába, felírni ugyanazt, amit apu. Taps, ováció, szemek huncut csippentgetése. Mert ez az Ádika is milyen egy eredeti gyerek, hát nem felírta ő is…! A lehetőségek beláthatatlanok.

Holnap Simicskáné is elmehet g…t fújni, a bírónőknek külön javallott az ilyesmi. Aztán ki lehet még tolni a nagyit, a dédikét, a keresztaput, és ki lehet zavarni az összes alkalmazottat is, ők úgyis aláírták a munkaszerződésükben, hogy „nem ártanak a tulajdonos érdekeinek”, a tulajdonos érdekeit meg feltehetőleg a tulajdonos határozza meg, két üveg whisky után is, hogy a Magyar Nemzet meg a Hír TV stábja Kálmán Olgival az élen megmártózhat még Lajos kedvenc matériájában az éjszaka leple alatt, fotósok kíséretében.

Jó lesz. Mert tényleg itt tart az erőtér. A nyelvi is meg a többi is. A Momentum hülyegyerekei is nekiláttak festeni, mindenki fest az éjszakában, sikkantgatva az izgalomtól, ha már nő/pasi nem jutott. És mélyen meg vannak győződve fantasztikus tehetségükről, igazságukról, erkölcsi felsőbbrendűségükről. És arról, hogy nekik ezt szabad. Tudom, mert megkérdeztem azon a nevezetes májusi teázáson a közel ülő szemű, gyűlölettől szuszogó antinőtől, aki most már miniszterelnök-jelölt, hogy mit szól az „Orbán g…, Áder nyeli” transzparensekhez meg ahhoz, hogy Ádert „bajszos szarnak” titulálják, és szerinte ez nem sérti-e az emberi méltóságot. S mit szólna, ha a jobboldal egy békemeneten végighurcolna a városon egy transzparenst ezzel a felirattal: „Hadházy g…, Szél Detti nyeli”.

Nem válaszolt semmit. Csak nézett hülyén, bár ez elengedett kézzel is megy neki. Viszont ahhoz ragaszkodtak, hogy a „bajszos szar” nem sérti az emberi méltóságot. Jó ezt tudni az eljövendő békemenetek feliratainak tervezéséhez…

Szóval most itt tartunk. A külvárosi krimók budijának falfirkáiból lett a politika nyelvi erőtere azon az oldalon. És a többi erőtér is nagyjából ezen a szinten van. Az MSZP-nek például most már teljesen mindegy, hogy Karácsony, Gyurcsány vagy Szél lesz-e a miniszterelnök-jelölt, csak legyen már valaki.

És tudják mit? Teljesen igazuk van! Tényleg mindegy.

Nekünk viszont legkésőbb februártól nagyon komoly ellenzékmenedzselésbe kell fognunk. Mert a végén itt maradunk teljesen egyedül. Ugyanis mindenki elmegy, hogy felfesse a maga Lajosát a hengerkékre.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (681) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (263) Gasztronómia (539) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (521) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Mozi világ (440) Életmód (1) Történelem (15) Belföld (9) Mondom a magamét (6833) Autómánia (61) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Jobbegyenes (2619) Sport (729) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1306) Kultúra (6) Mozaik (83) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>