Ma 2021 január 17. Antal, Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
297a8b6933c347b29d50d2c9f896c82b.jpg

Ünnepi fogások a Gasztrobloggerek konyhájából IV. Bryndza-habos roló

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ugyan vége a karácsonynak, de az ünnepi hangulat továbbra is jelen van életünkben. Még maradt tartsolyunkban néhány ünnepi fogás, amelyet nagy szertettel nyújtunk át a gasztronómia szerelmeseinek.

Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):

1 csomag fagyasztott leveles tészta, 1 tojás sárgája, 15 dkg juhtúró, 1,5 dl tejföl, 2 dl tejszín, 25 dkg reszelt sajt
 
Elkészítés:

A tésztát négyfelé vágjuk, a darabokat lisztezett deszkán kb. 50X12 cm-es téglalapokká nyújtjuk, laponként 6 darab 2 cm-es csíkra vagdaljuk. A csíkokat a beolajozott formák köré tekerjük úgy, hogy a csíkok fél cm szélesen fedjék egymást. A felvert tojássárgával lekenjük, kevés reszelt sajttal meghintjük és 200 fokos sütőben aranysárágra sütjük a tekercseket.
 

 
A juhtúrót simára keverjük a tejföllel, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tejszínhabot. A kihűlt tölcsérkéket habzsák segítségével megtöltjük ezzel a habbal, a két végébe egy-egy sajtcsomócskát nyomunk.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (502) Életmód (1) Egészség (50) Belföld (5) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Heti lámpás (249) Autómánia (61) Nagyvilág (1453) Mozaik (83) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Tereb (140) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Politika (1571) Mondom a magamét (5038) Tv fotel (65) Történelem (14) Sport (729) Jobbegyenes (1946) Gazdaság (656) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>