- 0
Egy bögrés csoda leves. Állandóan ezt nyomják a reklámok. Tipikusan az az étel, amit egyszerűbb elkészíteni, mint leírni. Tökéletesen illik a főzz könnyedén kategóriába.
Hozzávalók:
3 ek olíva olaj
3-4 ek liszt
1 kis fej hagyma lereszelve
10 dkg krémsajt (egy tubus, natúr)
6-7 dl alaplé/húsleves (hideg legyen)
25-30 dkg reszelt félkemény sajt
2 tojás sárgája
2-3 dl tejföl
Só, bors, szerecsendió, provanszi fűszerkeverék
A hagymát az olajon üvegesre dinsztelem, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Amikor szép világos már, meghintem liszttel, azt is lepirítom. Szépen adagolom hozzá az alaplét, folyamatosan keverve (ezt célszerű habverővel végezni) selymes mártást készítünk. Felengedjük az összes lével, és még adhatunk hozzá 1-2 dl vizet is. Sózzuk, borsozzuk és ízesítjük. Keverjük bele a krémsajtot, had olvadjon fel, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. Kis lángon forraljuk fel, és főzzük pár percet. Közben a tojást keverjük ki a tejföllel.
A habarást hő kiegyenlítéssel adjuk hozzá a leveshez, és egy két percig forraljuk még be. Le is kapcsolhatjuk az energiát. Pár percet pihentessük, majd tálalhatjuk.
Adhatunk hozzá rántott borsót (leves gyöngyöt), pirított kenyér kockát vagy grissinit.
Jó étvágyat hozzá!
Max
http://maxkonyhaja.blogspot.com/
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja