- 0
Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.
Hozzávalók:
- 5-6 közepes birsalma
- fél marék szegfűszeg
- 2-3 ek. méz
- 1-2 ek. cukor
- őrölt fahéj
- 2 dl tejszín
- kb. 3 dl tej
A birsalmákat megmossuk, körbe-körbe megtűzdeljük szegfűszeggel. Almánként 5-6 db elegendő. Tepsibe tesszük, majd forró sütőben kb. 15 perc alatt puhára sütjük.
A puha almát feldaraboljuk. Magházát kivágjuk, az esetleges lakókat szintúgy, és a gyümölcshúst fazékba pakoljuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi, és forrás után 1-2 percig főzzük, majd botmixerrel pépesre zúzzuk.
A tejszínt és a tejet összekeverjük, s vékony sugárban, közben folyton kevergetve a levesbe csorgatjuk. Ízesítjük fahéjjal, mézzel és cukorral, kiforraljuk.
Pirított mandulaszirommal meghinthető, egész biztos, hogy nem válik kárára!
Chef Viki