Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
6f5280e6675fe222dc14528be951fbaa.jpg

A legjobb luxuséttermek 2011-ben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Már második alkalommal a dán Noma nyerte el a világ legjobb éttermének járó kitüntető címet. A brit Restaurant Magazin által szervezett The World's 50 Best Restaurant Awards díjátadón, mint a kulináris világ Oscar-gáláján idén is többnyire európai éttermek brillíroztak.

Időközben a több mint 800 nemzetközileg elismert szakértő által támogatott esemény a S.Pellegrino anyagi támogatását is megszerezte.

]]>A legjobb éttermek, Noma, luxus]]>

A 2004-ben alapított izgalmas, fiatalos lendületű Noma valójában csak pár éve került szélesebb értelemben a köztudatba, mikor ]]>megtörte]]> a híres spanyol ]]>elBulli]]> 4 évig tartó uralmát. A kezdeti siker azonban úgy tűnik nem tiszavirág életű. Rene Redzepi konyhafőnök vezetésével valamit tudnak a „srácok”, valamit, amivel újradefiniálják a skandináv konyhát.

]]>A legjobb éttermek, El Celler de Can Roca, luxus]]>

Az alig harminc éves konyhafőnök korábban a molekuláris gasztronómia fellegvárában, az elBulliban is dolgozott ]]>Ferran Adrià]]> keze alatt. Ma az ott szerzett tudását kamatoztatja egy negyed évezreddel ezelőtt épült, felújított ipari komplexum egy skandináv minimalizmust idéző épületében. Kis csapatával a régió tradicionális és újra felfedezett alapanyagaival dolgoznak egyfajta innovatív megközelítésben.

]]>A legjobb éttermek, Mugaritz, luxus]]>

Az északi csapatot második és harmadik helyeken két dél-európai, pontosabban spanyol étterem szorongatja. Az ezüstérmes a három fiatal testvér által üzemeltetett ]]>El Celler de Can Roca]]> lett, míg bronzéremmel a ]]>Mugaritz]]> büszkélkedhet. Ez utóbbi annak ellenére is dobogós helyezett tudott lenni, hogy 2010-ben egy kisebb tűzvészt kellett átélniük.

]]>A legjobb éttermek, Osteria Francescana, luxus]]>

Éppen, hogy lekerült a dobogóról a modenai ]]>Osteria Francescana]]>. Ettől függetlenül nincs okuk panaszra, hiszen a Chefs’ Choice, mint a legjobb séfnek járó elismerést Massimo Bottura szakácsuknak ítélték a szavazók. Az olasz séf avantgárd konyhájának szemérmetlen modern alkotásai egyszerre tükrözik a hagyományos technikákat és a határokat feszegető újdonságokat.

]]>A legjobb éttermek, The Fat Duck, luxus]]>

Az ötödik helyen - két helyezetet visszacsúszva - Heston Blumenthal által vezetett ]]>The Fat Duck]]> szerepel. Érdekessége, hogy a legtöbb világhíres étteremmel ellentétben nem valamelyik világvárosban, hanem egy kis vidéki házikóban található. Az emberek az élményért cserébe örömmel utaznak a Londontól mintegy 50 km-re fekvő városkába.

Földrajzi szempontból több új belépő országgal is gazdagodott az 50 legjobb étterem listája. Csúcsgasztronómiai szinten a rangsor 37. helyén az ]]>Amber]]> képviseli Kínát, a 42-en az ]]>Astrid Y Gaston]]> Perut, míg a 48-on a ]]>Varvary]]> a nagy Oroszországot.

Tóth Balázs, luxorium

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Történelem (18) Politika (1582) Heti lámpás (322) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mozaik (83) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2825) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Belföld (11) Tereb (146) Kultúra (9) Autómánia (61) Mondom a magamét (7731) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>