Ma 2020 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
5009d204725df9d6aa81890cbdf96bc5.jpg

Gasztrobloggerekkel - Adventtől, Karácsonyig XVII. Gesztenyés tekercs

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ideje elkezdeni a készülődést, legalábbis gondolatban... Aki biztosra akar menni, és nem kísérletezik a karácsonyi vacsorával, próbálkozzon Magyarország legjobb Gasztrobloggereinek ünnepi receptjeivel! Naponta jelentkező sorozatunkból nagyszerű ünnepi menüsor készíthető el.

A szokásos módon elkészítünk egy a 6 tojásos kakaós piskótát:

6 tojásfehérjét 6 kanál cukorral felverünk, majd hozzá keverjük a 6 sárgáját és a 6 kanál liszt a 2 kanál kakaóval, egy kis sütőporral.
Kb. 150 fokon 10-5 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük, feltekerve hagyjuk hűlni.
 
A töltelék hozzávalói:
 
1 csoki puding (főzős)
3 kanál cukor,
3 dl tej,
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj.
kis rum, vagy aroma
1 vaníliás cukor
 

 
A töltelékhez a felfőzzük a csoki pudingot a tejjel és a cukorral. Mikor összeforr, lekapcsoljuk, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a gesztenyepürét is hozzárakjuk. Mikor már a puding kihűlt, összevegyítjük őket. Lehet kóstolgatni, ha valaki rumosabban,
vagy cukrosabban szereti, még ízesítheti. A piskótát kihajtogatjuk és megkenjük a krémmel.
Tetejére egy Katicából csoki mázat készíthetünk.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1692) Tereb (139) Autómánia (61) Mozaik (42) Mondom a magamét (4327) Politika (1571) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Flag gondolja (33) Kultúra (4) Vetítő (37) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (13) Heti lámpás (233) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1446) Irodalmi kávéház (479) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Belföld (5) Mozi világ (440) Gazdaság (637)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>