Ma 2017 február 24. Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

augusztus 2012

 • A hálózat csapdájában

  Már egy ideje kialakulóban van egy újfajta „szenvedély-betegség”, a net-függőség. Az olvasók közül is lehet, hogy szenvednek benne páran, bevallom, hogy én is átestem már egyszer-kétszer a „kóron". 

 • Az utolsó orosz cár

  91 éve, 1918. Júliusában mészárolták le a bolsevikok Jekatyerinburgban családjával együtt II. Miklóst az utolsó orosz cárt.

 • Oscar nélkül

  Emlékszem azokra az időkre, amikor a könyvespolcomon végigtekintve hatalmába kerített a régi idők után érzett nosztalgia. Minden egyes történethez, amelyet méltónak tartottam a megőrzésre, számos érzés, gondolat és emlék kötődött, amelyek örök időkre beívódtak az ember szívébe, és amelyektől senki meg nem válna a világ minden kincséért sem.

 • Bárdossy László beszéde az utolsó szó jogán

  "Ha élek azzal a joggal, amelyet a perrend - úgy hiszem - a világ minden országában megad a vádlottnak, hogy kérdések gátja és feleletek nyaktilója nélkül mondja el a maga mondanivalóit azok előtt, akik ítélni akarnak felette, mondom, ha élek ezzel a jogommal, akkor nem a magam védelmére teszem". -kezdte beszédét az utolsó szó jogán Bárdossy László Miniszterelnök 1945. november 2.-án.

 • Házi sör II.

  Irásunk első felében vázlatosan áttekintettük azt a keveset, amit témánkról tudunk. Az ideológia utén következzék a gyakorlat. Ez alkalommal felkérjük és felszólitjuk olvasóinkat, hogy ki-ki lehetőségei szerint tegyen az ügy érdekében. Főzzenek, ha tehetik, gyűjtsenek a még élő öregszüléktől emlékeket, adatokat, és ezzel egy már létező mozgalomhoz csatlakozzanak!

 • Judeo-krisztianizmus vagy magyar kereszténység

  Országunk és az egész Kárpát–medence több mint négy évtizedes, két teljes nemzedéket felölelő tudatos elistentelenítése után, mikor a magyarság, különösen az ötven éven aluliak többségének és nemzetünknek mint közösségnek újbóli megkeresztelkedésére készülünk, fel kell vetnünk a kérdést: milyen úton kell eljutnunk Jézus Krisztus hitéhez?

 • Cukkini

  Könnyen elkészíthető, igazi nyári csemege cukkiniből!

 • Báthoryak

  A Báthory család, a magyar Salamon királytól kapott nemesi címet, lobogót és címert. Báthory Vid, azért rajzolt sárkányt a zászlóba, címerként, mer a legenda szerint, a Báthory-ak őse, legyőzött egy sárkányt, egy mocsaras vidéken harcolva vele.

 • Aki szembeszállt a Tanácsköztársasággal

  A két világháború közötti korszakban Guido Romanelli rendkívül népszerű volt Magyarországon, hiszen korábban mind a vörös-, mind a fehérterror ellen szót emelt. A katonatiszt missziójáról szóló könyvet a Hadtörténeti Intézetben mutatták be.

 • A felsőörsi Mária Magdolna-templom

  Magyar Nemzet szombati magazinjának egyik legérdekesebb sorozatát közöljük le folytatásokban, melyben a remek Ludwig Emil megmutatja nekünk a rejtőzködő Magyarország eldugott kincseit, melyek mellett sokszor figyelmetlenül elhaladunk a mindennapi rohanó életünk során. Vigyázzunk ezekre a páratlan kincsekre, hiszen ezek a kincsek alappillérei szeretett Hazánknak.