Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
f8aca5205d995768397e90365652fe84.jpg

Vége a 2008-09-es hazai futballszezonnak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A másodosztály hétvégi záró fordulójával befejeződött az idei magyar labdarúgó idény, amely alacsony színvonalú bajnokságot, némileg izgalmasabb Magyar Kupa sorozatot, egyre erősebb válogatottat, ugyanakkor kilátástalan nemzetközi kupaszereplést hozott.

No és persze botrányokat, sokak által nagyon várt Fradi feljutást és a labdarúgó akadémiák örömteli térhódítását is.

Kezdjük a végén! Az utolsó NB II –es játékhétvége a Nyugati csoportban még bőven tartogatott izgalmakat végül a Budaörsön ikszelő Gyirmót keserédes ünnepévé vált a szombat, mivel a Kiprich József által irányított gárda ugyan megszerezte az első helyhez szükséges 1 pontot az Árok utcában, ám az MLSZ – immár jogerős döntése értelmében nem juthat fel! A Gyirmótiak már be is jelentették, hogy akár az UEFA megfelelő testületeihez, sőt végső esetben akár a nemzetközi sportdöntőbírósághoz is hajlandóak elmenni igazuk érdekében. Szerintük ugyanis minden kritériumnak megfelelnek ahhoz, hogy a következő szezonban az első osztályban indulhassanak. Legfőképpen persze a másodosztályú bajnoki címükkel lettek erre jogosultak és hát azért a foci eredményeit azért csak-csak gólokban és pontokban mérik!
Hogy a háttérben milyen erők dolgoznak, azt nem igazán tudhatjuk illetve azt sem, hogy milyen fordulatokat tartogat az ügy a nyárra. Dönteni mindenképpen gyorsan kellene, hiszen a következő hónap végén már rajtol az új bajnokság és egyáltalán nem tesz senkinek sem jót, ha nem egyértelmű, hogy a szombaton 3000 szurkolója előtt már a feljutást ünneplő, edzőjüket,Véber Györgyöt a levegőbe dobáló Pápaiak vagy a bajnokságot ténylegesen megnyerő Gyirmót együttesének neve lesz benne a sorsolási kalapban.
 
Keleten nincs ilyen gond. Az angol befektető által anyagilag rendbe hozott Ferencváros már hetekkel ezelőtt utcahosszal nyerte fennállása harmadik – vélhetően utolsó – NB II –es szezonját és ősztől bizonyíthatja, hogy valóban első osztályú szinten áll. A siker egyik fő részese a sokáig Zorró maszkban játszó Ferenczi István, aki a szezonzáró szombati Vecsés elleni 5-1-ből is három góllal vette ki a részét, így összességében 39 góllal zárt. Ez még a második osztályban is rendkívül dicséretes teljesítmény és valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, amikor azt állítjuk, hogy Ferenczivel az NB I –es élcsapatok védelmeinek is meggyűlik majd a baja.
Mindenesetre alig várjuk már az új szezont, amelyben egy pár poszton megerősített FTC, egy egyelőre még edzőt kereső mindig bajnoki címben reménykedő Újpest, egy öt év alatt négyszer bajnoki címet szerző Debrecen és egy Lothar Matthaus személyében világsztárt a kispadra ültető Fehérvár talán végre igazán színvonalas csatát vívhat majd az aranyéremért!
Ez a bizonyos új szezon további reményeket is tartogat a magyar szurkolók számára, hiszen válogatottunk rég nem látott kedvező helyzetből várja az őszi VB selejtezőket, négy pontos előnnyel második csoportjában a svédek és a portugálok előtt és kis túlzással már döntetlenekkel is odaérhet a pótselejtezős helyre és így esély nyílhat, hogy 24 év után újra világbajnokságon szerepeljen.
 

Juhász Attila

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (706) Sport (729) Jobbegyenes (2792) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mondom a magamét (7557) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Egészség (50) Tv fotel (65) Tereb (146) Autómánia (61) Kultúra (7) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (312) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>