Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
656df51b67aa981a2704f1a98b794023.jpg

Fradista szemel: Fényesen csillogó bronz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sok szép sikert megértem már életem során, de ennek az idén kiharcolt bronzéremnek ugyanúgy tudok örülni, mint a legszebb bajnoki címeinknek. Ez az eredmény a CSAPAT érdeme volt elsősorban. Nagyon nehéz, ahogy Orosz Pál is említette emóciókkal átitatott bajnokságon vagyunk túl.

Bizony volt olyan időszaka ennek a szezonnak, amikor azt gondoltuk, úgy éreztük, hogy nem sikerül az előre lépés, maradunk az erőfeszítések ellenére a középmezőnyben. De a vezetők nagyon jókor váltottak vezetőedzőt és jó szemmel igazoltunk is a téli szünetben. Doll érkezésével, a kezdeti bukdácsolások ellenére magabiztossá vált a védelem, bár azt be kell vallonom, hogy Kecskemét elleni 0:0-ás döntetlen után én sem gondoltam, hogy ilyen szép eredményt fogunk elérni a bajnokság végére. Parádés sorozatot sikerült produkálnunk, a kilenc győzelem önmagáért beszél.

A tavaszi szezonban a régi nagy Fradik hagyományait követte a csapat, valódi Fradi-szívű hajrát produkált és meg is lett az eredménye. Szép lassan hajráztuk le az előttünk álló csapatokat, majd a Videotont is belekényszerítettük abba, hogy pontokat veszítsen, és ez által megnyissa előttünk a dobogóra vezető utat.

Végül úgy alakult, hogy a céljaink, álmaink beteljesítéséhez „mindössze” le kellett győznünk a Paks együttesét, azt a csapatot, amelynek a kispadján az Csertői Aurél ült, akit még soha sem sikerült edzőként két vállra fektetni. A feladat adott volt, a hangulat a tetőfokára hágott, szinte tapintható volt a feszültség a lelátón. Az első játékrészben óvatosan játszottunk, érezhető volt, hogy nem akarunk fejjel a falnak rohanni. A második félidőben azután végre sikerült a vezetést megszerezni, egy nagyszerű Böde lekészítés után az immár gólvágóvá előre lépő Bönig bombázott védhetetlenül Molnár kapujába. Ez felszakította a gátat, magabiztosak lettünk és több gólhelyzetet is kialakítva szemre is tetszetősen játszottunk. A végére Böde még csinált egy 11-est, amelyet Leonardo az új cipőjében magabiztosan értékesíttet is. Innentől kezdve mindenki a mérkőzés végét jelző bírói sípszóra várt. A stadion biztonsági emberei jó munkát végeztek, előre látók voltak,  hiszen felállítottak egy biztonsági kordont a pálya szélére, így nem tudtak a fanatikus szurkolóink berohanni a játéktérre, megkímélve a klubot egy újabb büntetéstől.

 Szép gesztus volt az MLSZ-től, hogy a küzdőtéren már a lefújást követően át is adták a bronzérmeket a srácoknak, akiken ekkor már Akeem Adams pólóban feszítettek, üzenve ezzel a decemberben tragikus körülmények között elhunyt Trinidadi srácnak, aki rövid ferencvárosi szereplésével méltán vívta ki a fradisták szeretetét. Nagy volt a boldogság, az öröm és a meghatottság pillanatai voltak ezek, jó volt végre újra átélni, hogy együtt ünnepel a nagy-nagy Fradi Család!

Nem szeretném Monizt bírálni, hiszen hibái ellenére az vitathatatlan, hogy kimozdította páratlan személyiségével, habitusával és közvetlenségével a Ferencvárost abból az állóvízből, amiben sajnos évek hosszú sora óta tartózkodott. Felnyitotta a vezetők és a szurkolók szemét, hogy a mai magyar futballban csak és kizárólag külföldi szakembereket kellene alkalmazni, ha előre szeretnénk lépni.  Nem szégyen tanulni a felkészültebbtől! Tudom ezt nagyon nehéz elfogadni, de csak ez a járható út.

Lehetnek talmi sikerek, de a hosszú távú építkezés záloga a felkészült, igényes szakmai munka és ezt megítélésem szerint magyar edző, tisztelet a kivételnek nem tudja biztosítani.

Örüljünk most a sikeren túl annak is, hogy végre van jövője a Ferencvárosnak. Már kész a gyönyörű stadion, remélhetőleg együtt marad a csapat gerince és az erősítéseink is jól fognak sikerülni, akkor pedig reszkess Európa! Természetesen ez csak vicc volt, de elindulhatunk felfelé, hogy elérjük végre azt a szintet ahová Magyarország legnagyobb csapata mindig is való volt. Éppen ideje, hogy magunk mögött hagyjuk az elmúlt gyötrelmes 8 év vértől, izzadságtól és könnytől áztatott időszakát.

A magam és Flag Polgári Magazin nevében is gratulálok a srácoknak a bronzéremhez és az Európa Liga induláshoz! 

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (310) Mozaik (83) Autómánia (61) Belföld (10) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Tv fotel (65) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Mozi világ (440) Vetítő (30) Jobbegyenes (2778) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Életmód (1) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>