Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
29cc3992c72bda042de1dbf26ba8fdb5.jpg

Árukapcsolás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Többévnyi mélytorkozás után a Real Madrid Jose Mourinho ügynök irányításával rátalált arra a módszerre, amivel kivégezhető a Barcelona oly sokszor megcsodált, de mára kiismert, elfáradt taktikája. A Király Kupája 2011-es döntője mindenre hasonlított, csak olyan focira nem, amitől „El Classicót” gondolnak az emberek. 

A kezdetben ezt hittem ezekről a vagány spanyol srácokról, akik tavaly nyáron még egymásról nyalogatták a vb aranyporát, hogy megölik a másikat. Ebben főként a Realos pribékek voltak a főszereplők. Egyszerű, a szerb kosarasoknál, pólósoknál bevált elemet alkalmazták, a megfélemlítést. Megfélemlítették az ellenfelet, a játékvezetőt, állandó nyomás alatt tartották mindenkit, akit önös szempontjukból likvidálandónak tartottak.


Főként a nagy lélekbúvár, amúgy hobbi Hannibal Lecter, Sergio Ramos volt igen elemében. Amikor bármilyen olyan eset merült fel, ahol következmény nélkül lehetett ingerelni a Barcásokat, vagy bűzös, nagyon rossz PH-értékű lehelettel körbetekerni a játékvezetőt, ő ott volt! Rettegésben tartotta azokat a cimboráit, akikkel 2010-ben elcsoszogott a vébéaranyig, akiket akkor legszívesebben a nevére vett volna, annyira nagyon csiperészte őket. Erre most pont ezeket az aranyos bradák lábára húzott volna csillogóan fényes spanyol csizmát! Épp a spanyol  király szeme előtt!

Vagy a másik ember alakú szörny, a spanyol liga többszörösen legtahóbb játékosa, az amúgy is befejezetlen evolúciós külsővel rendelkező szörnyeteg, Pepe. Aki erre a meccsre sem csigavéradásról érkezett. Neki amúgy az a missziója minden meccsen, hogy broáf-díjas küldetését teljesítse. Igaz, José meg pont erre képezte ki őt, bár kétlem, hogy sokat kellet Pepe agyát koptatnia speciális tréningeken a Speciális Egyesnek.

Az viszont zseniális volt, ahogyan a vidéki celebként kóválygó Messit annulálták a királyi bikaöklelők. A Bolhának megtalálták a megfelelő DDT-t! Egyszerűen, az eddiginél sokkal szorosabban, sprődebben, gyorsabban vették őt körül. Valaki tutira eltalálta a kedvetlenül haknizgató argentint. Vagy a labdát. A sorrend ezen az estén nem volt semennyire sem fontos. Lényeg, hogy a kiskoma ne zavarjon sokat. A hergeléssel nem tudott mit kezdeni, mint ahogyan a két törpicsek sem. A Humphrey Bogart klón Xavi, sem pedig a friss apuka Iniesta. És aszzem kár volt megjavíttatnia a fogsorát Pedrónak is. Kusza fogsorral jobban görgetett Don Balont a srác.

A zsörtölődő katalán pesszimisták véleménye szerint, egyre hatékonyabb a Real áfiuma a Barca nevű betegség ellen. Nem vészmadárként huhognak, de az igazi csúcs ragadozás a jövő heti BL lesz, ahol már az idén éppen negyedszer fognak egymás torkába esni a gladiátorok, és szinte unottan fogják az ellenfél vérét beleengedni a Camp Nou, és a Bernabeau gyepszőnyegébe.

Arra a kérdésre pedig, hogy hol itt az árukapcsolás? A Király-kupa döntőjében a labdarúgás nevű játékhoz szorosan kapcsolódott a Klicskó testvérek feszültsége, az éppen válófélben lévő házastársak acsarkodása, és Wesley Snijpes digitális küzdelme a vérszopókkal.

Si, si, a ketrecharcosok elmebajnokságának estéjén nyert a Real, a Király Kupája döntőben a Barcelona ellen.

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mondom a magamét (7546) Belföld (10) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Gazdaság (705) Politika (1582) Mozaik (83) Kultúra (7) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (312) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Tv fotel (65) Egészség (50) Jobbegyenes (2788) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>