Ma 2024 április 23. Béla napja van. Holnap György napja lesz.
c46f0aa3891ebdc160f035a30893e872.jpg

Ennél lejjebb?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azt hittem a magyar labdarúgás valamikor megérkezik a legmélyebb pontjára. Azt hittem bizonyos esetekre, hogy ennél lejjebb már  nincs! Aztán mégis. Emlékszem, a nyolcvanas években a Magyar Televízió  egyik kiváló filmsorozata volt a „Meghökkentő mesék” című vetítménye.

Mezey Györggyel végre, története során először bajnok lett a Videoton. Azt tudjuk jól, hogy sok furcsa dolog esett meg a fehérváriakkal. Azt is tudjuk, hogy Gyuri bácsi 1986-óta elviselhetetlen üldözésés ármánykodás ellen küzd. Kemény küzdelmet folytatott a hazánkban kirakat csapattá emelt piros-kékeknél.

Több érdekes szitu-mizu is kialakult a Sóstói stadion irodáiban, kezdve a kamu svédekkel. Első, és legvitatottabb figura az a Martin Mutumba volt, aki zsonglőrként a pályán egyedül állva a legnagyobb zsugabonító fesztiválon aranyérmes lett volna, ám amikor edzésen kapura kellett rúgni a labdát, mindig bedobás lett belőle! Sok műsvéd semmiért!- ez a róla szóló fejezet főcímzenéje. A másik legenda, a svéd(?) Bojan Dordic. Aki a Manchesterben is nyomta, de itt csak a kispadot. Akiket vakon igazolták le, de akiről a gyenge látású is látta, hogy gyenge. Még a mi magyar közegünkbe is. Az átigazolási sokk után jött a HH, vagyis a hideg zuhany. Az Európa Liga gyorsan viszlátot mondott a bandának, kicsit keskenyebbre igazítva a nagyképernyőt. Égés első fokon a szlovén éjszakában!

Aztán később a Mestert nem volt szabad megkérdezni, miért olyan esendő a csapat, miközben irgalmatlan pénzzel tolták őket a tetőre. Rettegtek a médianapszámosok, mitől nem borul ki a főnök. Mit szabad, mit nem? Majd az oppozíció az elnökkel. Nyilvános szósztrecsing, kimutatva, nem minden frankó. Az eredmények jöttek, ilyen-olyan játékkal.
De végül a célba estek. Arany medálion.

Hogy ne legyen olyan csillogó az érem mindkét oldala, már az ünneplés előtt megszellőztették, hogy Mezey doktor máshol praktizál majd a szezon után. Ezen még talán lehet vitatkozni, hogy mennyire volt bölcs dolog ekkor felmutatni a lapátot.

De az igazi fekete leves a heti hetesen, azaz vasárnap lett tálalva! Mezey György két nappal a Magyar Kupa döntő előtt kikerült a Videoton vezető edzői posztjáról. Gyorsan, gyorsan, míg ott himbálózik a nyakában az aranyérem! Ki érti ezt a sürgősséget? Kinek jó ez? És a folytatás…
Jöhet a portugál Paulo Sousa. Aki játékosként aránylag nagy penge volt, de edzőként több mint egy kérdés. Merthogy annyira nem nagy szám a trénerek között. Klubszinten: QPR - 5 hónap, Swansea -1 év,  Leicester City - 4 hónap. Aha! Jó kis referencia! Lehet, hogy a Lokitól súgtak át Fehérvárra, mert ők is imádnak nulla Karcsikat igazolni külföldről.

Vélhetően Paulo Sousa sem sokáig marad itt, főként, ha nem jönnek az eredmények, és ha  tapasztalja a magyar miliőt.

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Gazdaság (706) Mozi világ (440) Autómánia (61) Egészség (50) Politika (1582) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Sport (729) Tereb (146) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Mondom a magamét (7559) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Jobbegyenes (2792) Titkok és talányok (12) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>