Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
2220f16b3d09d4d936208f2e3ac349f5.jpg

Fradi-Újpest: ki kell a magyar focinak?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hallod-e, okoska, te szellemi rokona annak a fiúnak, aki pár napja mögöttünk ült az Ibolyában, és női társaságban kommentálta igen elmésen a holland-magyart („ó, a magyar foci, ugyan, itthon kikaptak 4-0-ra, csak az nem veri meg őket, aki nem akarja, kit érdekel az egész”, bla-bla-bla)

{...}, szóval kösd föl a gatyád, mert akármilyen meglepő, ma este elmész a Fradi-Újpestre. Itt az idő. És el is magyarázom, miért.

Tudod, nagyon fárasztó jelenség vagy. Elegem van abból, hogy amikor a mi szerencsétlen szerencséseink, akár valami klubcsapat, akár a válogatottunk el tudja rángatni Magyarországra valamelyik nagynevű együttest, jó előre befoglalod a helyedet, és kimész azért, hogy szurkolj a Manchesternek, a hollandoknak, az olaszoknak, nem átallod fölvenni a mezüket, és (igen, láttam ilyet) végig is szurkolod mellettük az egészet, röhögsz az elbaszott magyar labdaátvételeknél.

]]>

]]> 

Abból is elegem van, hogy mivel pontosan tudtad a pesti meccs eredményét, vélhetően nem vagy teljesen süket a focihírekre. Akkor pedig van hazai csapatod, a lelke mélyén mindenkinek van, de fogalmad sincs, hányadikak, hol állnak, ki az edző. Csak valami homályos gyerekkori emlékeidből (amikor az apáddal sétáltál ki oda) tudod, hogy hol van a stadion, de már nem aggódsz a lerohadt lelátók miatt, nem idegeskedsz, amikor átigazolási szezonban másodrangú szerbekkel töltik fel a keretet, nem aggódsz a saját nevelésű fiatalokért, annál inkább aggódsz azért, hogy találj olcsó kaját Rómában, ahova 70 ezerért visz ki egy utazási iroda, hogy megnézd a Roma-Cesena-meccset a divatmajom-szektorban, a meccs napjáig megtanuld néhány világsztár nevét, akiket a lefújásig citálhatsz a csajodnak, plusz elfekhess valami háromcsillagos szállóban, ahol csak reggelit adnak. Elegem van abból, hogy folyton megtalálod az érvet, miért ne járj ki magyar bajnokira.

  És legfőképpen abból van elegem és az tölt el mérhetetlen szomorúsággal, hogy: éppen te kellesz a magyar focinak, éppen a te pénzed, éppen a te érdeklődésed mozdíthatna valamit ezen a sportágon, melyen mint valami vihar, állandóan átjárnak politikusok, kis- és nagytökű maffiózók, nagyhangú kalandorok, ígérgetők és a világ mindenféle söpredéke. Akik miatt te éppen azokat a sportembereket szidod, akik gyerekkoruktól erre a lóra tettek (mindegy, hogy azért-e, mert nem értenek máshoz – Michael Phelpstől se várj halbiológusi diplomát), és sokuk tehetsége, elhivatottsága, alázata és főleg karrierje jobbára ilyen felelőtlen sportvezetőkön bukik el.

]]>]]>

  Nem rajtad, félre ne érts! Nem te tehetsz a csökött magyar futball mai helyzetéről. Viszont te tudsz tenni érte a legtöbbet. Te, aki ideális esti programnak foghatnád fel. Nem mi, hanem te kellesz a magyar focinak, főleg a te pénzed, nem kis részben pedig a te kocsmaasztali beszélgetéseid. Nem a miénk. Szeretném, ha ma este te, a csajod és a fajtátok megtöltenétek az Üllői úti stadiont, és adok pár segítséget is.

  Mondd el a csajodnak, hogy ez A Magyar Derbi. Ez még nyilván nem használ, de mondd el neki, hogy pár éve, amikor a Ferencváros megint felkerült az élvonalba, az UEFA honlapja ennek alkalmából megjelentetett egy összeállítást, melyben sorra vették a futballtörténet tíz legnagyobb összecsapását, és hogy a Fradi-Újpest a hetedik helyen szerepelt a Roma-Lazio, a Celtic-Rangers és a Real-Barca társaságában. Érted? Amikért te rengeteg pénzt fizetsz. Na, ez talán már meggyőzi.

]]>]]>

  És akkor még néhány adalék, egész földhözragadt módon. Mert bizony különleges lesz a péntek este, több dolog miatt is. 1. A Fradi ősszel történelmi vereséget szenvedett az Újpesttől (0-6), nyilván nekik fognak esni a hazai közönség előtt. 2. A Fradi (furcsa módon, merthogy a játékosállományból ez nem következik) egész jó helyen áll a bajnokságban, másodikok – az Újpest viszont a tizedik hely körül vegetál. A pillanatnyi helyezések persze nem számítanak egy ilyen párharc esetén, de azért érdekes. 3. A legutóbbi három meccset az Újpest nyerte, ezért is nagy lesz az akarás a Fradi oldaláról, pláne otthon. 4. A közönség! Telt házas meccset akarsz? Menj ki! 5. Hogy félsz? Mitől félsz? Akik verekedni akarnak, egymást akarják verni. Menj az anyukaszektorba (2-es kapu), és dőlj hátra kilencven percre. És nem kell szurkolnod egyiknek sem. Csak menj ki, és nézd meg, hogy nálunk is van ilyen.

  Magyar bajnokira menni igenis szexi. És igyatok egy kávét előtte az Ibolyában – a mi egészségünkre, akik rád várunk már régóta.

mandiner.hu, Castellum

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (702) Életmód (1) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Egészség (50) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7501) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Történelem (17) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Heti lámpás (310) Belföld (10) Mozaik (83) Politika (1582) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>