Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
bf72bb2b79d4c6f3675d4097c42307fe.jpg

Köszi Srácok!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ez fasza volt, fiúk! Végre nem görnyedt háttal kóválygunk az Eb-selejtezők után. Mostanában nem volt része ebben az élményfürdőben a magyar népnek. Jobbára csak leforrázódtunk, most meg kétszer is odacsaptak a tökös kanok.

Előbb a nagypofájú svédek lettek arcba fenyítve. Rengeteg okunk volt, hogy odamérjünk ezeknek a csöcsfejűeknek, a laszt minites kitolásaik miatt. Most visszanyalt a fagyi srácok! Elég fos érzés ugye amikor a svéd cseppes fordítva funkcionál? Amikor nem gyógyít, hanem mar?

És aztán az újabb csillanás. Moldova ellen. Ahová az egykoron népszerű, ma már csak Kádár János után ácsingózó író Gyuri bácsi mehetett biztosra, hiszen ez az ő országa. Legalábbis neve szerint. A két művelet előtt féltettük a repedező válogatottat, amely aztán az úgynevezett ászok nélkül gerincre vágta a svéd manöken csapatot. Hogy Moldova ellen senki sem mehet biztosra, azt tudtuk. Ottan, ha a helyzet úgy kívánja, a tüzes,  kissé szőrös talpú népek bizarr hajkurászásba vezetik legjobb labdarúgóikat, és akkor vége mindenkinek. És különben is, nekünk eddig csak átokként ért véget a kötelező sikerűnek tartott ütközet. De most megcsinálták! 

Nem betojva, gyáva, kapirgáló játékkal, hanem igenis férfiasan, ahogyan eddig is kellett volna. Másnap, még mi is egyenes gerinccel mehettünk az újságos standhoz. Végre nem avval váltunk el az újságostól, hogy felváltva acsarkodtunk a jelenlévőkkel, ki volt bénább a nemzeti csapatban?

 Félreértés ne essék! Ettől a dupla három ponttól még nem biztos, hogy ott leszünk a jövő évi tornán. Sok darabot kell még másoknak helyre raknia a kontinens viadal nevű puzzle játékában, hogy mi is oda érjünk. Sajnos a teljes képhez a lehető legkevesebb pici részlet maradt a mi kezünkben. Nekünk már csak arra kell figyelnünk, hogy a másik kettő hogyan pattintja be az utolsó kirakót.

De ez sem fontos. Legalábbis pillanatnyi helyzetünkben nem. Ami igen: felemelő és büszkeségre okot adó jelenség, hogy nem trancsíroztak szét minket, hovatovább két meccset megnyert a csapat. És abban sem ringassa senki magát, hogy ettől a 6 ponttól jó lesz a magyar foci. Az tutira nem! De látni legalább egypár fickót, akik nem nyűgnek és levelezési témának érzik a nemzeti csapatbeli megjelenést. Hogy a kiscsikókhoz bátran lehet nyúlni, és nem csak válogatott szinten, vészhelyzetben, hanem a klubokban is a hétköznapokon.

A végére még egy valami. Azt a manuszt, aki a „Gyűlölünk titeket”  feliratot fordította, édesanyjával együtt várja Vona Gábor! 

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Gazdaság (705) Politika (1582) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2788) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Sport (729) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (7) Autómánia (61) Mondom a magamét (7546) Szépségápolás (15) Egészség (50) Vetítő (30) Belföld (10) Nézőpont (1) Mozaik (83) Életmód (1) Mozi világ (440) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>