Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
b91897e5f92b246857b77cadb64783aa.jpg

„Köszöntünk mindenkit az aranyjáraton” - egy KEK-győzelem margójára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a KEK-döntő visszavágóján 23–23-as döntetlent ért el a spanyol C.B. Mar Alicante otthonában, így a hazai pályán szerzett ötgólos előny elegendőnek bizonyult a kupasikerhez. A spanyol fél részéről egyetértettek benne, hogy az első meccsen dőlt el a párharc, míg Pádár Ildikó büszke rá, hogy a mostani csapat véghez vitte azt, ami nekik 1994-ben nem sikerült.

A diadal után érthető módon kiváló hangulatban telt el a hazaút, a fogadtatás pedig frenetikusra sikeredett.

Az Aranygép utasai (Fotó: Zácsik Szandra)

ÁNGEL SANDOVAL: AZ FTC KOMPLETT CSAPAT, TÖBB VARIÁCIÓS LEHETŐSÉGGEL

„Bíztunk benne, hogy az elején el tudunk menni, der ez sajnos nem sikerült, és a kipattanókkal sem volt szerencsénk. Az első félidőt két-három gólos előnnyel szerettük volna zárni, akkor lett volna reális esélyünk a végső sikerre. Az FTC komplett csapat, több variációs lehetőséggel, bár két játékost is kivettünk, de mindig volt más valaki, aki a helyükbe lépett.”

ISABEL ORTUNO: A CSALÓDOTTSÁGOT IDŐVEL A BÜSZKESÉG VÁLTJA FEL

„Ez volt az első európai kupadöntőnk, így idővel a csalódottságot majd a büszkeség váltja fel. A párharc igazából az első meccsen dőlt el, ott kellett volna közelebb maradnunk a magyarokhoz” – értékelt az ezúttal csak nyolc gólig jutó spanyol játékos.

PÁDÁR ILDIKÓ: AMI NEM SIKERÜLT NEKÜNK 1994-BEN, AZ MOST ÖSSZEJÖTT A LÁNYOKNAK

„Elején érezhető volt az idegesség mindkét csapaton, ami a nagy tét miatt érthető is. A Fradi egyre jobban felpörgött, és a szünetig átlendültünk a holtponton. Zsuzsi sokat lendített a csapaton a második félidőben, de az egész csapat szenzációs volt. Ami nem sikerült nekünk 1994-ben, az most összejött a lányoknak” – mondta boldogan Párdus a kupaátadás közben.

KÖKÉNY BEA: SIKERÜLT DERŰSEN ZÁRNUNK AZ ÉVET

„Véleményem szerint az Alicante gyengébben játszott, mint Dabason, kicsit meg voltak zavarodva. Nálunk mindig akadt egy-egy teljesítmény, ami átlendítette a csapatot. Sok volt a bajnokság és a kupa az év végére, de a kupaarannyal sikerült derűsen zárnunk az évet” – mondta Kökény Bea, aki az előző évi záró banketten már megjósolta a Fradi KEK-döntőjét, így adta magát a kérdés, hogy mi fog elhangzani az idein, ám az ügyvezető egyelőre elhárította a választ, bár azt nem tagadta, hogy jövőre már jó lenne finálét játszani a hazai pontvadászatban is.

ZÖLD-FEHÉR SZÁRNYAKON: AZ ARANYGÉP ÉS A KÖSZÖNTÉS

„Köszöntünk mindenkit az aranyjáraton" – hangzott Hemela Zsolt ügyvezető üdvözlete a fedélzeti rádión a felszállás után. Aztán a kapitány vette át a szót, aki bejelentette, hogy a gép a magyar határtól MA 1531 KUPAGYŐZTESEK járatszámmal folytatja útját.

Elek Gábor edző és a reptéri pezsgős fogadtatás (Fotó: Czerkl Gábor)

Az oldott hangulat garantált volt, a KEK-trófea körbejárt a gépen, mindenki kortyolhatott belőle a siker emlékére.

Ahogyan az indulás és az út, úgy az érkezés is emlékezetesre sikeredett. A csapat gépe egy vízfüggönyön haladt át a leszálláskor, miközben szirénázva felvonult, aki élt és mozgott a reptéren. Frenetikus volt a hangulat a váróban is, több mint 500 szurkoló várta az este tíz óra után a kijáraton feltűnő csapatot. »Kupagyőztes« – harsogták a drukkerek pezsgőzápor közepette. 

„Szállj fel magasra” – énekelték a ferencvárosi lányok, miközben a gép lassan elhagyta Alicantét. Később felcsendült a kihagyhatatlan „Újra itt van a nagy csapat” című örökzöld sláger és bizony mindenki rendesen összecsapta a mancsait.

Ami nem sikerült az elődöknek, az összejött az utódoknak (Fotó: Kunstár Richárd)

nso.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Autómánia (61) Kultúra (7) Jobbegyenes (2788) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7546) Belföld (10) Életmód (1) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705) Gasztronómia (539) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Politika (1582) Sport (729) Egészség (50) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>