Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
cfee06a1f457983376b1e0ccbbce5258.jpg

Kritika - Dear John

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Romantikus és kicsit csöpögős, főleg csajoknak/nőknek ajánlott mozi, ami visszavisz minket kicsit az időben. Na nem sokáig, csak olyan 10 évvel ezelőtt kezdődik a történet, amikor két fiatal megismerkedik egymással. A többit a kritikánkban.

Egy film, ami sokkal nagyobb hírverést kapott, mint azt egyébként kellett volna. Egy film, ami úgy vonult be a 2010-es mozi-történelembe, mint ami legyőzte az Avatar-t. Igen, jól olvassátok, február első hétvégéjén került bemutatásra a Dear John, ami elsőként zárt nagyobb bevétellel mint az előbb említett Avatar. Pedig Amanda Seyfried és Channing Tatum romantikus filmjére nem hiszem, hogy egyébként sokan kíváncsiak lettek volna, de szerencsésen vagy nagyon jól volt időzítve. Akkor amikor már mindenki, de legalábbis nagyon sokan megelégelték a kék lények rohangálást, valami teljesen másra vágytak, így lett az lehetséges, hogy a Kedves John megkapja a maga 15 perc hírnevét.

 
 
Igaz ehhez a sztori is hozzásegített kicsit. Az amerikai közönség még mindig vevő a romantikus sztorikra, mely kap egy kis katonai hátszelet, illetve ebbe 9/11 is belekerül valahogy. Két fiatal, szünet alatt ismerkedik meg. Savannah még suliba jár, és a tengerparton kerül össze John-al, aki eltávon van két hétig. Ismerkedésük gyorsan szerelemmé alakul és megígérik egymásnak, hogy leveleznek majd, illetve egy év elteltével újra, véglegesen együtt lesznek. Ekkor következett be, a korábban már említett 9/11 is, ami átírta a fiatalok sorsát. Mint katona, John nem tudott leszerelni, a hazája szolgálat fontosnak tartotta, ám kapcsolatuk Savannah-val ezt nem élte túl. A sztori természetesen itt nem áll meg, 2001 után ugrálunk előre az időben, és sok minden történik még.
 
A szerelem, szeretet, katonaság, hazaszeretet mellett még a család is fontos szerepet kap, jobban mondva John apja és az ő betegsége kerül előtérbe. Valamint Savannah segítőkészsége, illetve az ilyen jellegű problémák iránti vonzódása, ami később szintén jelentősen befolyásolja a kapcsolatukat.
 
Na de a törpék élete nem csak játék és mese - valami hasonló fordulat szaladt most át az agyamon, itt sem habos babos minden, és közel sem beszélhetünk tökéletes vagy jó filmről. Természetesen a célközönség is sokkal inkább a csajok/nők közül fog kikerülni, de nem szeretem így kasztozni a filmeket. Viszont van ebben valami. Olykor nagyon lassú nagyon vontatott, már - már kínos párbeszédekkel tarkított film egyetlen nagy előnye, hogy Amanda sokat szerepel benne. A történetet sokkal rövidebben is el tudtuk volna mesélni. De itt látni kellett, vagy legalábbis meg akarták nekünk mutatni, hogy John és Savannah mennyire nehezen éli meg a távollétet, majd ennek hatására miért szakítanak. Ez egyébként nem lett volna kínos, de akkor kezdtem magam bajban érezni, amikor már a harmadik levelet kezdik el felolvasni.
 
Channing Tatum színészi játékáról inkább semmit nem mondanék, maradnia kell az akcióknál, ez az érzelgősség nem nagyon megy neki, és ezt több jelenetben is bizonyította. Amanda Seyfried már teljesen más eset. Eleve nagy kedvencem lett mostanában, és a játéka is bár hagy kivetni valót maga után, még mindig sokkal könnyebben mondom rá, hogy ő legalább tud játszani. Ráadásul mint eyecandy is nagyon erős, szóval miatta akár még érdemes is végignézni ezt a filmet.
 
Értékelés: Dear John - 5/10
 
Mint mondtam, lassú, vonatott, olykor kínos. Ugyanakkor a sztori még talán elmegy, és Amanda miatt még élvezhető is olykor. Ugyanakkor kikiáltom csajos filmnek, vagy első randisnak, amin van idő mással is foglalkozni. Illetve ha esetleg lemaradnánk pár dologról, még akkor is össze tudjuk rakni a történteket. Igaz van benne pár fordulat, amiért jár a piros pont, de így is csak erősen közepes film ez, amit nem valószínű, hogy újra fogok nézni.
 
A hazai mozikba egyébként április 8-tól vetítik. Jó szórakozást mindenkinek, aki esetleg erre a filmre ülne be.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Egészség (50) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Politika (1582) Belföld (11) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Vetítő (30) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7603) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Gazdaság (709) Sport (729) Jobbegyenes (2804) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Heti lámpás (313) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>