Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
3cedd07aa2f47b2d9045d4f98ddf29a7.jpg

Ezt nézhetjük a héten - Heti mozibemutatók - 2013/32. hét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hét három mozibemutatójának mindegyike figyelemre méltó darab, szóval érdemes akár többször is moziba menni a héten. Ryan Gosling bosszútörténete mellett a Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren hármas pedig Anthony Hopkinsszal kiegészülve a Red 2-vel igyekszik szórakoztatni.

A kultrendező Costa-Gavras pedig ezúttal a tőke elleni politikai dolgozattal borzolja a kedélyeket.

]]>Red 2]]> (16)

2010-ben helyre kis kasszasikert aratott a Red, amelyben Brucce Willis, John Malkovich és Helen Mirren kémkedett egy globálisat. Akkor Morgan Freeman adta még a kiegészítést az ensemble castnak, most Anthony Hokpins és Catherine Zeta-Jones emeli az alkotás rangját. Új rendező – az eddig jobbára tévében utazó, de egy rövidfilm révén mégis Oscar-díjas –, Dean Parisot szervezi a szupersztárokat egy újabb kémtörténetbe, ahol a már nyugalmazott Bruce Willist reaktiválják egy újabb ügy megoldása érdekében. Hokpins szuper feltalálót alakít, akinek nagy szerepe van egy világvége megakadályozásában. Mindezt ismét humorral és sok akcióval fűszerezve. Klasszikus, nyári blockbuster hollywoodi módra.

]]>Csak Isten bocsáthat meg]]> (16)

Nicolas Winding Refnt a Drive – Gázt! óta különösen nagy becsben tartják. A két éve Cannes-ban a legjobb rendező díjával kitüntetett dán rendező pedig korábban is alkotott már maradandót, a Titanicon látható volt az Elátkozott város-trilógiája, a rajongók pedig jól emlékezetükbe vésték a Bronson és a Valhalla – A vikingek felemelkedése című filmjeit is. Ezúttal a Drive – Gázt!-hoz meglehetősen hasonló bosszútörténetet készített – erőszakkal és rengeteg Ryan Goslinggal. A Csak Isten bocsáthat meg egy testvérét Thaiföldön megbosszuló bűnözőről, korrupt zsaruról, alvilágról és dühödt anyáról szól. Kritikánk a filmről ]]>itt olvasható]]>.

]]>Bennfentes játék]]> (16)

A görög születésű, Oscar-díjas Constantin Costa-Gavras 80 éves kora ellenére is aktív, és az élő legenda továbbra is kitartóan készíti rendszerkritikus mozijait. A rendező az 1982-es, Eltűntnek nyilvánítva című drámával nyert forgatókönyv Oscar-díjat, és az 1973-as chilei, Salvador Allende elleni puccsról és brutális következményeiről szóló filmje a mai napig a legjobb alkotása. Azóta többek között az Ámen és Őrült város című filmekkel öregbítette hírnevét. A mostani, Bennfentes játék című drámája nem is lehetne időszerűbb, a gazdasági válság kezdete óta sokat ostorozott bankok belső működését és a mindent áthálózó korrupciót ostorozza. Történetének főhőse egy bankigazgatói székbe kerülő szakember, aki szembesül a felsővezetőket nyomasztó stresszel és a pénzügyi szektor illegális praktikáinak sorával. Gabriel Byrne és Gad Elmaleh a főszereplői a francia drámának.

mno.hu - kgy

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Gazdaság (713) Egészség (50) Vetítő (30) Heti lámpás (322) Sport (729) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2825) Tereb (146) Politika (1582) Tv fotel (65) Autómánia (61) Életmód (1) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Mondom a magamét (7731) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>