Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Varga igényesen tette helyre a tüntizőket

Varga igényesen tette helyre a tüntizőket

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez igen, gratulálunk!

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az ellenzék be akarja csapni az embereket, szándékosan félremagyarázza az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló törvényt.

A miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kiemelte: senki nem kezdeményezett olyasmit, ami szembemenne az uniós irányelvekkel, gyakorlattal; ez igaz a túlórakeret és a túlórarendszerek módosítására is.

A magyar gyakorlat lehetővé teszi azt is, hogy a munkavállaló - csak önként, saját beleegyezésével, írásban nyilatkozva - többletmunkával több pénzt keressen

- tette hozzá.

A miniszter kitért arra is, hogy a jelenlegi helyzetben a munkavállaló van jobb helyzetben. Ugyanis míg 2010-ben még 12 százalékos volt a munkanélküliség, most ez már 3,6-3,7 százalék körül van, közelít a teljes foglalkoztatottsághoz.

Az adócsökkentés 27 százalékról indult, idén már 19,5 százalékra csökkent. A kormány döntése értelmében jövő júliustól további 2 százalékponttal, 17,5 százalékra mérséklődik a szociális hozzájárulási adó mértéke.

Varga Mihály azt is elmondta: mindenki számára meglepetés volt a harmadik negyedéves növekedés, az, hogy 5,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Erre a negyedéves típusú mérések óta nem volt példa - hangsúlyozta, hozzátéve: arra számítanak, hogy jövőre is 4 százalék körüli emelkedés lesz.

A családok évéhez kapcsolódva azt mondta: a demográfiai kérdés megelőzi a gazdaságiakat. Egy olyan országban, amelynek csökken a népessége, gazdasági teljesítményének is kisebb jelentősége, hozadéka van - értékelt a miniszter. A kormányzat első számú céljának tekinti, hogy a népesedési folyamatok megváltozzanak. Ezért támogatják a gyermeket vállaló, gyermeket nevelő családokat, ezért segítenek otthonteremtési programmal, családi adókedvezménnyel, az óvodai, iskolai ellátás támogatásával.

Oláh Gellért - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Vetítő (30) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Sport (729) Mondom a magamét (7725) Kultúra (9) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Életmód (1) Autómánia (61) Politika (1582) Történelem (18) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Gazdaság (713) Egészség (50) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2825) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>