Ma 2021 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Van Pápánk!

Van Pápánk!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mindenki nyugodjon meg és kezdjünk el gondolkodni...

, még ha vallásukat gyakorló, templomba járó katolikusok is vagyunk. Fogadjuk el, hogy bármelyik pápa, hívják azt Ferencnek is, tévedhet.

A pápa ugyanis egyetlen jól definiált esetben nem tévedhet. Akkor, amikor hivatalosan "ex cathedra" kijelentést tesz (Péter tanítói székéből szól), azaz az összes keresztény legfőbb pásztora és tanítójaként szólal meg. Kérdés persze, hogy ezt mikor teszi?

Közszájon forog - ballibek által előszeretettel terjesztett tévhit -, hogy minden megszólalása tévedhetetlen, az igazság viszont az, hogy ilyen "ex cathedra" kijelentése eddig sem XVI. Benedek pápának, sem Ferenc pápának egyetlen egy sem volt.

Ebből persze az semmiképpen sem következik, hogy Ferenc pápa mindig téved, viszont az sem, hogy eddig mindig igaza lett volna, és szavai igazságában nem kételkedhetünk, vagyis nem Isten káromlása, ha egy-egy megfogalmazott, vagy félrefordított, esetleg félremagyarázott - főként nem vallási - neki tulajdonított gondolattal nem egyezünk.

Vagyis "Habemus Papam!", még akkor is, ha néhány dologban véleményünk eltérő.

Üdvözlet, KJ

Ui. Ez a rövid információ valójában válasz az Igazából van-e pápánk cikkre.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Belföld (6) Politika (1578) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5232) Gazdaság (657) Történelem (14) Jobbegyenes (2008) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Vetítő (37) Mozaik (83) Heti lámpás (254) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Nagyvilág (1454) Tereb (140) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>