Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Újabb véres ámokfutás, ezúttal Lengyelországban

Újabb véres ámokfutás, ezúttal Lengyelországban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szőrnyű...

Egy fiatal férfi több állami gondozottat megkéselt a lengyelországi, Lódzi vajdaságbeli Warta gyermekotthonában, egy 16 éves lány meghalt, tízen megsebesültek - közölte szerdán a vajdasági rendőrség.

A támadás kedd éjjel történt, a rendőrség egy órával a történtek után saját lakásában őrizetbe vett egy 19 éves helyi fiatalembert. A gyanúsított józan volt, vérmintát vettek tőle annak kiderítésére, hogy nem állt-e esetleg kábítószer hatása alatt.

Aneta Sobieraj, a Lódzi vajdaság rendőrkapitányságának szóvivője szerda hajnalban a PAP hírügynökséggel közölte: a 16 éves lány a késelés következtében a helyszínen életét vesztette. Az elkövető összesen 10 fiatalt támadott meg, közülük öten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyes állapotban. Négy állami gondozott a gyermekotthonban részesült orvosi ellátásban.

Az intézményben a támadás időpontjában 13-an tartózkodtak, köztük egy pedagógus.

Marlena Malag család- és szociálisügyi miniszter a Twitteren közölte: kapcsolatba lépett a vajdasági vezetéssel, és a bűnügy helyszínére indultak a tárca képviselői. A wartai gyermekotthon gondozottainak és munkatársainak pszichológiai támogatást is nyújtanak.

Mariusz Ciarka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője a Polsat News kereskedelmi televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a tettes indítéka szerelmi csalódás lehetett.

A múlt héten Szerbiában történtek megdöbbentő gyilkosságok

Mint ismert, múlt Szerbiában múlt szerdán egy 13 éves fiú egy iskolai lövöldözés során megölte nyolc társát és az iskolaőrt, valamint egy tanárt és további hat diákot megsebesített.

Egy nappal később egy 20 éves férfi gépkarabéllyal lőtt le nyolc embert, és további tizennégyet megsebesített a Belgrád melletti Mladenovacon és környékén.

Borítókép: Shutterstock

]]>www.hirtv.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Egészség (50) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Gasztronómia (539) Politika (1582) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2824) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7712) Sport (729) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (11) Tereb (146) Kultúra (9) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>