Ma 2023 december 06. Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
„Pankotai Lili átlépte a vörös vonalat, ezt már nem szabad hagyni”

„Pankotai Lili átlépte a vörös vonalat, ezt már nem szabad hagyni”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szánalmas, nevetséges és elkeserítő

 

Egy újságírót zaklatni és akadályozni a munkavégzésében nem szabad és elítélendő – jelentette ki Trencséni Dávid a ]]>Napi aktuálisban]]>. Szerinte a bukott diáklány, Pankotai Lili és társai átléptek egy olyan vörös vonalat, amit már nem lenne szabad hagyni.

Újságírókat munkavégzés közben sem megfélemlíteni, sem zavarni, sem akadályozni nem szabad

 – mondta Trencséni Dávid.

Az újságíró szerint az ilyen cselekedeteket minden esetben el kell ítélni. A pénteki demonstráció után a résztvevők egy csoportja be nem jelentett tüntetésre vonult a budai Várba, ahol az egyébként rendszeresen a sajtószabadság mellett felszólaló Pankotai Lili hergelésére megakadályozták a Hír TV stábját a munkavégzésben, vagyis a közvélemény tájékoztatásában.

Pankotai Lili átlépett egy határt.

– mondta Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója szintén a műsorban. Hozzátette, hogy az egy évtizedek óta elfogadott alapszabály, hogy a sajtó tájékoztatását mindenképpen semleges dolognak kell tekinteni minden oldalról.

Szerinte az az alap, hogy akármilyen sajtó, akár baloldali, akár jobboldali, ott lehessen az eseményeken tudósítani, ugyanis 

ez egy nemzetközi közmegegyezés, amit egy 17 éves kislány most felrúg.

Szánalmas, nevetséges és elkeserítő – fogalmazott a politológus.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség is kiállt a Hír Televízió stábja mellett. Legfőbb feladatuknak a szakmaiság megőrzését, a szabad véleménynyilvánítás és a kérdezés jogának biztosítását tartják – ]]>írták]]>. Hozzátették: mindig kiállnak az újságírók mellett, ha fenyegetés vagy atrocitás éri őket hivatásukat gyakorlása közben, egyebek között akkor is, amikor épp a 444 vagy a Telex szerkesztőségét érte kibertámadás.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó:Kurucz Árpád)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Jobbegyenes (2724) Gazdaság (694) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Heti lámpás (281) Történelem (16) Mondom a magamét (7252) Irodalmi kávéház (531) Életmód (1) Mozaik (83) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Kultúra (6) Vetítő (30) Tv fotel (65) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Sport (729) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>