Ma 2022 december 03. Ferenc napja van. Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
Mi lesz Karácsony Gergellyel?

Mi lesz Karácsony Gergellyel?

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Ezt olvassák el!

Hogy finoman fogalmazzunk, nem Karácsony Gergely éve volt a tavalyi. Ha egy évvel ezelőtt tippelni kellett volna, ki lesz a baloldali pártok közös kormányfőjelöltje, valószínűleg rá fogadtak volna a legtöbben. És vélhetően nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, ő maga is ebben reménykedett. Vele kapcsolatban általános vélemény ugyanis, hogy szereti a jól hangzó pozíciókat, de az azokkal járó munkát és felelősséget nem. Ráadásul, lássuk be, valóban nem lehet könnyű Gyurcsány Ferenc kesztyűbábjának lenni – az ettől való félelem már az önkormányzati választás éjszakáján is látszott Karácsony arcán.

Szóval Karácsony Gergely abban bízott, újra miniszterelnök-jelölt lesz, és ezúttal beáll mögé a teljes baloldal, a DK-tól a Jobbikig. Csakhogy aztán jöttek a botrányok (]]>hiperpasszív nyelvtudás]]>, ]]>az Oktatási Hivatal vizsgálata az egyetemi alkalmazásával kapcsolatban]]>…), Budapesten pedig egyre látványosabbak lettek a gondok, a főpolgármester népszerűsége így ritkán látott sebességgel csökkenni kezdett. Ennek a vége pedig nem lehetett más, mint hogy levették a sakktábláról, és ]]>kénytelen volt visszalépni az előválasztási színjátéktól]]>.

Így aztán e pillanatban a Gyurcsányék vezette baloldali szövetség miniszterelnök-jelöltjét Márki-Zay Péternek hívják. Bár már ő is elindult a karácsonyi úton…

Karácsony Gergely azonban még ekkor sem nyugodhatott meg. November elején kirobbant a Városháza-botrány – ekkor az Index arról írt, hogy a baloldal vezette fővárosi önkormányzat eladná Budapest talán legértékesebb ingatlanját, a műemléki védettségű Városházát.

Mindezt Karácsonyék cáfolni próbálták, ám azóta az ügyben számos újabb részlet, így Anonymous segítségével jó néhány, a sajtóhíreket alátámasztó hangfelvétel került nyilvánosságra.

Jellemző, hogy a főpolgármester és társai még ]]>a Telex nevű baloldali propagandaoldal szerint is hiteltelenül kommunikáltak]]>.

„Az új technika olyan szempontból is sikeres, hogy a célpontok rendkívül rosszul reagálnak rá. A Városháza-ügy esetében vannak Karácsony Gergelyék számára valóban kellemetlen, magyarázatra szoruló részletek, de nem iparkodnak, hogy ezek végére pontot tegyenek. Az egész kommunikációjuk már ott szétcsúszott, hogy az első cikknél valószínűleg nem tudták, mi lehet még az Indexnél, illetve hogy belép még a képbe a névtelen szivárogtató” – írták november végi cikkükben.

Az elmúlt közel két hónapban jó néhány új kifejezést tanulhatott meg a közvélemény Budapest baloldali vezetésével kapcsolatban. ]]>Jutalékos rendszer, cápák, maffialogika…]]>

„Tehát ugye ez egy hatpárti koalíció, ami egy adottság. […] Itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen” – fogalmazott például az egyik felvételen Bajnai Gordon.

És ha már Bajnai: a Városháza-botránynak köszönhetően szivárgott ki az a hangfelvétel is, amin a volt baloldali kormányfő harcostársa, Gansperger Gyula beszélt a baloldal nemzetközi hátteréről.

„Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. […] Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon” ]]>hallhattuk a hanganyagon]]>.

Karácsony Gergely, aki szíve szerint leginkább csak az általa felfestetett biciklisávokban kerekezne (legalább valaki használná ezeket…) és facebookozna, ezekben a hetekben csak pislog kicsit szomorkás arccal, abban bízva, valahogyan el tudja kerülni a még nagyobb bajt, ha már nem tudott teljesen kimaradni a botrányból. Csakhogy ez már nem rajta múlik, hanem egyebek mellett az illetékes hatóságokon. Azok pedig ezekben a napokban éppen ]]>a hozzájuk eljuttatott vágatlan hangfelvételeket hallgatják]]>

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Mozaik (83) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (669) Mondom a magamét (6470) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Egészség (50) Heti lámpás (260) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Politika (1581) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1304) Történelem (15) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Belföld (8) Jobbegyenes (2486) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Irodalmi kávéház (516)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>