Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
Költségvetési csalás gyanújába keveredett Kész Zoltán, Márki-Zay Péter jobbkeze

Költségvetési csalás gyanújába keveredett Kész Zoltán, Márki-Zay Péter jobbkeze

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szorul a hurok!

Költségvetési csalás megalapozott gyanújával nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Márki-Zay Péter jobbkeze, Kész Zoltán 2015-ös veszprémi időközi kampányával összefüggésben – tudta meg a PestiSrácok.hu.

 

Ahogy a ]]>Pesti Srácok]]> felidézi, Budai Gyula 2021 áprilisában írt levelet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetéséért felelős államtitkárnak, Sors Lászlónak. A dokumentumban Budai arra hivatkozik, hogy egy videófelvétel került nyilvánosságra, amelyen a Czeglédy-ügy egyik vádlottja olyan dolgokról beszél, amelyek felvetik, hogy Kész Zoltán 2015-ös időközi választási kampánya és annak finanszírozása nem a jogszabályban meghatározott keretek között történt.

A felvételen többek közt elhangzik, hogy a kampányt Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt.-n, illetve az iskolaszövetkezeteken keresztül finanszírozta oly módon, hogy az iskolaszövetkezetek alkalmazottai – többek között diákok – aktívan részt vettek a kampányban. Ezért személyenként tíz- és százezer forint közötti juttatást kaptak. Czeglédy ezen kívül egy szombathelyi nyomdán keresztül a plakátok és szórólapok kinyomtatását segítette, valamint telefonos kampányt bonyolított le.

Budai Gyula a PestiSrácok.hu-nak elmondta, hogy a sajtóban megjelentek elsősorban a tiltott pártfinanszírozás lehetőségét vetik fel, de ha a kampányelszámolásban – amelynek pontosnak és tételesnek kell lennie, minden kiadást számlákkal igazolva – a fentiek nem így szerepelnek, akkor akár más bűncselekmények is megvalósulhattak.

A Pesti Srácok megkereste a NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztályát, és azt kérdezték, igaz-e, miszerint büntetőeljárást indítottak Kész Zoltán kampánya ügyében, továbbá arra is rákérdeztek, milyen bűncselekmények gyanújával nyomoznak, illetve arra is kíváncsiak voltak, hol tart az ügy, gyanúsításokat közöltek-e már.

Megkeresésükre azt válaszolták, hogy az eljárás részleteit konkrét személyekre és gazdasági szereplőkre vonatkozóan nem hozhatják nyilvánosságra, azaz konkrét eljárásról írtak, és nem cáfolták a folyamatban levő büntetőeljárás megindításának tényét.

A Pesti Srácok belső forrásból úgy értesült, hogy az ügy Csongrád-Csanád megyében kötött ki, ahol a nagy Czeglédy-féle költségvetési csalási ügyben is nyomoztak, és olyan okirati bizonyítékok kerültek elő, amelyek felvetik a költségvetési csalás gyanúját.

Czeglédy Csaba maga sem tagadta, hogy ]]>részt vett]]> a 2015-ös veszprémi kampányban, Kész Zoltán mellett. Kész Zoltán azt a választást ugyan megnyerte, de a legutóbbi országgyűlési választáson már csúfosan alulmaradt. Több botrány is megelőzte a bukását: miután tiltott önkényuralmi jelképpel poénkodott, sarló-kalapácsot rajzolgatott, több ’56-os szervezet is a lemondását követelte.

A 2018-as kampányban már Márki-Zay Péter mozgalmának színeiben indult, és világossá vált, hogy szorosra fűzte kapcsolatát a hódmezővásárhelyi polgármesterrel. Azóta több ízben is Márki-Zay mellett tűnt fel mint annak jobbkeze, tanácsadója – emlékeztet a Pesti Srácok.

Az eredeti, teljes cikk ]]>ITT ]]>érhető el.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2815) Gazdaság (711) Nézőpont (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (7654) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Életmód (1) Sport (729) Tv fotel (65) Politika (1582) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (319) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Belföld (11) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>