Ma 2024 július 23. Lenke napja van. Holnap Kinga, Kincső napja lesz.
Nyolc koffernyi dollár a baloldal kampányában

Nyolc koffernyi dollár a baloldal kampányában

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kezdhet félni az ellenzék! - Nézzék meg!

Nagy Attila Tibor politikai elemző, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója voltak Lánczi Tamás vendégei az M1 és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban. A beszélgetés első felében a hazai baloldal amerikai pártfinanszírozási botránya volt terítéken, amelynek nemzetbiztonsági vizsgálatáról szerdán hoztak nyilvánosságra részleteket.

Eddig példa nélküli a magyar demokrácia történetében – reagált Lomnici Zoltán alkotmányjogász a magyar ellenzék amerikai kampányfinanszorázására, melynek keretében több mint hárommilliárd forint érkezett az Egyesült Államokból a magyar baloldal pártjaihoz az országgyűlési választások előtt. Az alkotmányjogász úgy fogalmazott:

a joggal való visszaélésről van szó, ami egy kiskaput használt a párttörvény kijátszására.

Nagy Attila Tibor szerint párttörvény azt mondja ki, hogy párt nem fogadhat el külföldi finanszírozást, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarország Mozgalma viszont nem párt. Az elemző elismerte ugyanakkor a műsorvezető felvetését, miszerint a baloldalra érkezett támogatásból jelentős részt kaptak a Datadat cégei, akik kampánytevékenységet folytattak, amikor az ellenzéki pártok plakátjait terjesztették és telefonon keresték meg a szavazókat.

Kiszelly Zoltán a külföldi pénzek donora, az Action for Democracy (AD) kapcsán kiemelte, a szervezetet idén február 24-én alapítottak, majd március elején már nagy összegű támogatásokat utalt a magyar baloldalnak. Az elemző hangsúlyozta, hogy „ezek nem mikroadományok voltak, hanem előkészített finanszírozás”.

Arra a magyarázatra vonatkozóan, miszerint AD-tól érkező pénzeket a magyar demokráciáért aggódó amerikai-magyar kettős állampolgárok adományozták, Lánczi Tamás arra emlékeztetett, hogy a szervezet alapítói között olyan személyek vannak, mint az amerikai Wesley Clark korábbi NATO-parancsnok.

A további részletekről ]]>IDE KATTINTVA]]> a Híradó honlapján olvashatnak, az adás felvételét pedig a fenti videóban nézhetik meg.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Politika (1582) Tereb (146) Mozi világ (440) Egészség (50) Autómánia (61) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Gazdaság (713) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Sport (729) Életmód (1) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2825) Mondom a magamét (7725) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>