Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Kicsoda valójában Szabó Tímea?

Kicsoda valójában Szabó Tímea?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Jurák Kata jelenti!

A PestiSrácok.hu tényfeltáró cikksorozatából készült beszélgetés a Karc FM A Sors Szimfóniája című műsorában, ahol Papp Endre a Momentum és a Párbeszéd külföldi érdekek mentén szerveződő képviseletéről kérdezte kolléganőnket. Ezúttal Szabó Tímea életútja volt terítéken.

A Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről akár egy James Bond-film szereplőjét is mintázhatnánk, aki gyenge nőként már háborús konfliktusok megoldásában vesz részt, sőt, az afgán kormány felállításában is segédkezik.

De vajon hogyan kerül a magyar lány Amerikába, majd rövid idő múlva Pakisztánba? Miért költözik Kabulba, hogyan segédkezik “civil” szervezeteknek nyomást gyakorolni a politikai erőkre?

És miért hagyja ott az afgánokat, akikbe saját bevallása szerint is beleszeretett? Hogyan landol végül Budapesten a Helsinki Bizottság tagjaként és tűnik fel újra, mint a Humanista Párt EP-képviselője? Mikor dönti el, hogy politikai pályán tevékenykedik tovább úgy, hogy egyébként egy interjúban arról beszél, hogy ez nagyon messze áll tőle? Miért alapít pártot, hogyan lesz önálló politikai entitás és miért titkolja jobbikos férjét?

Kicsoda valójában Szabó Tímea?

A politikusnő életrajzában ezekre a kérdésekre is keresték a választ a műsor készítői.

Szinte a semmiből robbantak a politikai életbe – legalább is ez az általános vélekedés nemcsak a Momentumról, hanem a Párbeszédről is. Ez a baloldali zöld formáció a Lehet Más a Politikából vált ki, majd szövetségre lépett a Bajnai Gordonhoz köthető Együtt 2014-el, hogy az Összefogás nevű baloldali választási koalíció keretében bejusson a parlamentbe. Aztán a Párbeszéd az MSZP-vel szövetkezett. A valóság ennél azonban jóval összetettebb esetükben is.

Ha górcső alá vesszük tevékenységüket, megalakulásuk körülményeit és magukat a tagokat, egy külföldi érdekek által mozgatott szervezet képe rajzolódik ki előttünk. ]]>A „Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában” ]]>címmel írt cikksorozat a PestiSrácok hírportálon jelent meg Jurák Kata tollából. A Karc FM-en Papp Endre beszélgetett kolléganőnkkel a külföldiek magyar politikában betöltött szerepéről, ezúttal pedig a Párbeszéd üdvöskéjének, Szabó Tímeának hollywoodi forgatókönyvekbe illő kalandos életútját vették górcső alá.

Az adást a Karc FM archívumában hallgathatja meg, ]]>ide ]]>és ]]>ide]]> kattintva. Ha pedig a Momentumról szóló beszélgetés érdekelné, ]]>azt ide kattintva hallgathatja meg újra. ]]>

]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Sport (729) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Életmód (1) Mondom a magamét (7536) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (312) Gazdaság (704) Kultúra (7) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mozi világ (440) Történelem (18) Politika (1582) Jobbegyenes (2786) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>